Prijava

Vaša prijava

Stigli iz cijelog svijeta kako bi volontirali u Mičevcu na prestižnom auto-moto natjecanju

[]

Unatoč vrlo visokim temperaturama 40 volontera iz cijelog svijeta na poligonu Mičevec predano radi i brine o svim sudionicima prestižnog studentskog auto-moto natjecanja nište ne nedostaje.

– Imamo oko 40 volontera ove godine. Dolaze nam iz cijele regije, a neki su došli čak iz Amerike, Indije i Kolumbije. Jedan njihov dan izgleda tako da uglavnom rade na stazi, oko našeg centra. Naravno, uz sve to imaju vremena za odmor i jelo. Sam proces prijave izgleda tako da preko google forme, koja izlazi u 3. mjesecu, oni izvrše svoju prijavu nakon koje se odradi intervju s njima. U intervjuu ih pitamo zašto su se oni prijavili na FS, da li ih generalno zanima rad u auto-moto sportovima te ih nakon par dana obavijestimo jesu li upali na Alpe Adriu. Ove godine imamo velik broj volontera, a nadamo se da ćemo sljedeće godine imati još veći broj – izjavio je voditelj volontera Mateo Bušić.

Foto: FSAA

Hrvatsko izdanje Formule Student prema riječima samih sudionika, jedno je od najbolje organiziranih. Ove godine u Hrvatsku je stigla grupa volontera čak iz daleke Indije.

– Dolazim iz Indije. U Indiji radim kao organizator na FS-u. Htjela sam probati volonterstvo, upoznati nove ljude, steći nova znanja koja mogu primjetniji u samoj organizaciji kod nas u Indiji i mogu reći samo pohvale za sve – rekla je Crystal Furtado, dok je njena sunarodnjakinja Renita D ́Souza dodala:

– Saznala sam za ovaj događaj 2021. i od tada sudjelujem u natjecanjima i skupljam puno različitih iskustava. Prvi put sam u Hrvatskoj, jako mi se sviđa i definitivno ću doći opet – kazala je Renita.

Foto: FSAA

Od ranog jutra brojni posjetitelji dolaze na poligon Mičevec, kako bi vidjeli najatraktivnije discipline koje će oduševiti posebno one najmlađe te mnogima biti prvi susret uživo s oktanskim svijetom.

– Dolazim iz Kolumbije, član sam tima koji sudjeluje u ovom natjecanju i tako sam dobio ideju da se zajedno s prijateljem prijavim kao volonter na ovo natjecanje u Zagrebu. Ovaj događaj otvara mnoga vrata, upoznajete nove ljude, stvarate prijateljstva, a u uz to sve jako puno naučite. U budućnosti se vidim kao nekoga tko radi u auto-moto kompaniji u Europi – rekao je Willson Sanchez koji je prešao gotovo 8000 kilometara kako bi došao do poligona u Mičevcu.

Foto: FSAA

Prošlogodišnje izdanje Formule Student Alpe Adria od samih sudionika dobilo je prestižno priznanje i zauzelo visoko treće mjesto kada je organizacija ovog događaja u pitanju.

– Imam 18 godina i trenutno sam završio 3.razred srednje škole. Slučajno sam saznao za ovaj događaj tako što sam upoznao jednog dečka koji je u timu iz Beograda i on mi je preporučio Formulu Student, meni se svidjelo i prijavio sam se. Naša najveća odgovornost kao volontera je da svi imaju sve što trebaju, da pazimo da se ne stvaraju gužve, da pomažemo svima kojima je to potrebno i mislim da ovakvo iskustvo može pomoći svakome – izjavio je Matija Mirković iz Beograda.

Foto: FSAA

Studentica strojarstva iz Zagreba Tamia Gojšić za Formula student čula je preko prijatelja.

– Shvatila sam da bi mi to moglo pomoći u obrazovanju i da ću steći puno iskustva. Iznenadilo me koliko timova je došlo iz cijelog svijeta i koliko zapravo ljudi radi na jednom ovakvom događaju. Ovdje se puno može naučiti i uz to sve steći nova prijateljstva i poznanstva koja u budućnosti mogu postati poslovne suradnje. Sigurna sam da ću i sljedeće godine doći ovdje – dodala je Tamia.

Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida.

Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije. Z

 

Ova objava Stigli iz cijelog svijeta kako bi volontirali u Mičevcu na prestižnom auto-moto natjecanju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.