Prijava

Vaša prijava

Jure Gunjina napustio Goricu, došla tri nova igrača, svi iz treće lige

[]

U ponedjeljak će novi trener Damir Cici Miljković okupiti novu Goricu, momčad koja je doživjela značajne promjene, a samim time i donekle promijenila smjer koji će klub ići u godinama pred nama. Okupit će Cici 15-ak igrača, ali među njima neće biti jednog od onih koji su trebali nositi momčad.

Jure Gunjina (32), iskusni krilni centar, napustio je Veliku Goricu i potpisao za Škrljevo, u kojem je već proveo značajan dio karijere, a Gorica je ostala bez jednog od ključnih igrača. Pa su kao jedini iskusni predvodnici momčadi ostali Kristijan Šutalo i Ante Mašić, ujedno trener kadeta i juniora.

Iz vlastite škole došli su i Jakov Ninić, Andrej Mudrinić, Marko Baričić, Lovro Svetlošek, Karlo Dragojević, Teo Vukadin i Manuel Lacić, koji će se boriti za svoja mjesta uz Šutala, Mašića, Franu Miloložu i Lovru Došena, te trojicu novih igrača. Nakon Borne Dramalije, koji je stigao iz Maksimira, iz trećeg ranga, nova su još dva lica…

Leon Kalinić (24) dolazi iz Dubrave, odnosno njezine druge momčadi KK Zapad, koja se također natječe u trećem rangu. Prošlog ljeta ovaj se 206 cm visoki krilni centar vratio sa sveučilišta u SAD-u, a sad će pokušati u Gorici.

Ponešto iskustva ovoj mladoj momčadi donijet će i 30-godišnji Kristijan Validžić, nekadašnji igrač Samobora, Podsuseda i još nekih klubova, kroz koje ga je trener Miljković mogao dobro upoznati.

U prijevodu, s obzirom na ranije odlaske Frana Došena, Martina Klepe, Ivana Oštrića i Vite Porobića, Gorica će sljedeće sezone imati potpuno drukčiji sastav, a papir bi rekao i sastav nešto siromašniji kvalitetom. Na dečkima je da dokažu da to u praksi nije tako, počevši od ovog ponedjeljka, od prvog treninga na pripremama…

Ova objava Jure Gunjina napustio Goricu, došla tri nova igrača, svi iz treće lige se prvi puta pojavila na cityportal.hr.