Prijava

Vaša prijava

Novočički Dinamo Hidrel u punom pogonu

[]

Utorak 27. kolovoza kasno popodne na igralištu Dinama Hidrel u Novom Čiču. Na glavnom terenu dvadeset igrača pod vodstvom trenera Marija Paviše trenira punom parom, predsjednik kluba Željko Hemen, sportski direktor Krešo Đuksi, član Uprave Josip Šantek, voditelj veterana Stjepan Grgar i da ne nabrajamo dalje, s kistovima u rukama farbaju i glancaju vanjsku infrastrukturu malog stadiončića.

Stjepan Grgar i Josip Šantek kao umjetnici s kistovimau ruci – foto: Mato Paviša

Na pomoćnom poligonu za trening vježba poveća skupina najmlađih igrača limača pod vodstvom trenera Josipa Duvnjaka, a kad je potpisnik ovih redaka prolazio svi su u glas pozdravili. Ostali smo ugodno iznenađeni i glasno uzvratili. Bravo za mlade igrače i trenera. I individualni odgoj je smisao amaterskog nogometa. Nismo se sjetili fotografirati mlade nogometaše pa nudimo sliku iz arhive trenera.

Foto: Mato Paviša

Na terasi u hladu pak za stolom zanimljivo društvo. Svoje poslove u kluba dogovaraju domari gospođa Ivanka Žarina (unutarnje) i Dejan Šantek (vanjske) te poneki roditelji mladih igrača. Tu je i jedan domaći dečko u dresu Kurilovca. Zašto ne pojačati susjede, pa jači su rang? Poneki klinac iz Čiča igra i u HNK Gorici.

Foto: Mato Paviša

Najprije smo potražili sportskog direktora Krešu Đuksi. Ima li novosti u rosteru igrača?

– Ima i nema. Svi iz minule sezone su ostali u klubu. Vidite i sami, na treningu ih ima dvadeset a nedostaje još, pod navodnicima, standardnih pet, šest..Do nedjelje sve će biti jasnije. Za rang koji igramo (Jedinstvena 1. županijska liga) to je sasvim u redu. U novom prvenstvu nemamo posebnih imperativa što se rezultata tiče, ali Dinamo Hidrel mora težiti vračanju reputacije koju smo imali prije – kratko je izjavio Krešo Đuksi.

Sportski direktor Krešo Đuksi – foto: Mato Paviša

Za vrijeme treninga samostalno je lagano radio standardni Leo Hemen, stariji sin predsjednika Željka Hemen. Mlađi Vito igra u HAŠK-u iz Zagreba.

– Imao sam ozljedu zadnje lože. Bolje je ali još malo zateže i ne želim ništa riskirati. Bolje da apstiniram još utakmicu u nedjelju doma kontra Bune u 1. kolu prvenstva – kazao je Leo.

Standardni prvotimac Leo Hemen – foto: Mato Paviša

Šećer smo ostavili za kraj i pozvali na “raport” gazdu kluba Željka Hemena.

– Zadovoljan sam iz više razloga. Kroz ljeto smo vrlo uspješno organizirali memorijalne turnire mladeži u spomen na naše legende Franju Anić, Franju Milanščaka i Zorana Vrhovac, sredili unutarnje prostorije našeg nogometnog hrama, uz pomoć našeg trenera Marija Paviše otvorili za javnu uporabu novu teretanu ili fitnes centar, sredili rasvjetu na igralištu za noćne treninge, uredili prostor kuhinje za jednokratne potrebe igrača..- uvodno je kazao Željko i nastavio.

Predsjednik Željko Hemen i sportski direktor Krešo Đuksi – foto: Mato Paviša

– Nije lako voditi amaterski klub koji ima sedam selekcija (pet mladeži, seniore i veterane). Financija nikad dosta i moramo se snalaziti na sve moguće načine. Ljetos smo dogovorili uz Hidrel i suradnju s Karlovačkom pivovarom, a mnogo toga moramo i sami odraditi uz pomoć za primjer tvrtke Produkt Bastal, posredstvom našeg dopredsjednika Domagoja Perkovića. Neke radove na infrastrukturi pokušat ćemo organizirati i uz pomoć roditelja igrača u mlađim selekcijama. Djeca u klubu provedu desetak godina pa i više tako da su roditelji voljni pomoći, potrebno je samo organizirati određene radne akcije – zaključio je Hemen.

Predsjednik Dinamo Hidrela, Željko Hemen – foto: Mato Paviša

Eto, takva je nogometna idila bila na igralištu u Novom Čiču prije starta prvenstva. U nedjelju 1. rujna u Novom Čiču od 17.30 igra se 1. kolo Jedinstvene 1. županijske lige između Dinama Hidrel i Bune. Dinamovci pozivaju gledatelji da pomognu pa tako i skupinu Ultrasi Čiče.

Foto: Mato Paviša

Ova objava Novočički Dinamo Hidrel u punom pogonu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.