Prijava

Vaša prijava

Lazarov napustio Goricu, stižu li pojačanja? Fulham, Kongo, Kristijan i Kristian…

[]

Još jedan igrač Gorice, ukupno dvanaesti ovog ljeta na izmaku, napustio je klub. Svoj ormarić u svlačionici ispraznio je 24-godišnji Makedonac Andrej Lazarov, odmah nakon što je potpisao sporazumni raskid ugovora s našim klubom. I otišao je svojim putem, nakon ukupno 14 nastupa u goričkom dresu.

Ništa ružno ni zločesto, ali Lazarova ćemo logično svrstati među igrače čije ime baš i neće ostati upisano u povijest kluba, više bi spadao u kategoriju “prolaznik”… Došao je krajem siječnja prošle godine, kao neka vrsta vatrogasnog rješenja na početku jedne očajne polusezone, dobivao je prilike i kod Dinka Jeličića i kod Rajka Vidovića, ali ni u jednom trenutku to nije bilo to.

Nije Lazarovu sasvim sigurno pomogao ni nastup u prijateljskoj utakmici prije nekoliko dana, jer u porazu 0-3 od našeg četvrtoligaša sudjelovao je od prve minute… I možda otklonio i posljednje dvojbe u očima ljudi koji vode sportsku politiku kluba. Uz Pršira, Pavlovića, Čaića, Ndockyta, Kapulicu, Skrbina i ostale, u veznom redu Gorice za momka iz makedonskoga grada Kočani nije bilo mjesta.

Novi je ovo, dakle, izlazni transfer, a nije nemoguće ni da se u sljedećim danima dogodi još neki. Sama je završnica prijelaznog roka, koji završava u ponoć 5. rujna, mnogi će krenuti u akciju, što će reći i da su razna iznenađenja moguća.

S druge strane, ne bi bilo iznenađenje ni da Gorica do tog 5. rujna i dovede još ponekog igrača. Ako se pita trenera Rajka Vidovića, pojačanja prema naprijed su neophodna, a hoće li ona i doći do sljedećeg četvrtka u ponoć, ostaje da vidimo…

U medijima se pojavila priča o interesu Gorice za 21-godišnjeg veznjaka engleskog Fulhama Adriona Pajazitija, dečka rođenog u Londonu, U-21 reprezentativca Albanije, ali tu je i dodatak kako bi Fulham igrača radije poslao na posudbu u neki od engleskih klubova. U narednim danima doznat ćemo kako će se ta priča rasplesti, pri čemu treba imati na umu da su Gorica i Fulham partnerski klubovi. Ranije je već iz Fulhama na posudbu došao Tyrese Francois, koji je lani blistao u rukama Ivana Preleca u danskom Vejleu.

Svako pojačanje, naravno, jako će dobro doći treneru Vidoviću, no čak i uz realizaciju ovog posla ostala bi praznina prema naprijed. Na probi je 22-godišnji Kongoanac Elie Mpanzu, možda se i on pokaže kao rješenje, ali u svakom slučaju puno bolje zvuče one priče o dvojici mogućih povratnika.

Kristijan Lovrić ima slobodne papire, Kristian Fućak neobjašnjivo je otpisan u Osijeku, slično kao i Lovrić nešto prije njega, a u Gorici su obojica igrali nogomet karijere. Koliko je njihov povratak realan, koliko su ti poslovi teško izvedivi, radi li se uopće na njima, u ovim trenucima je misterij. Sve što se radi, radi se u tišini, a mi zasad možemo samo istaknuti dojam kako su takva dva igrača upravo ono što je Gorici potrebno…

Ova objava Lazarov napustio Goricu, stižu li pojačanja? Fulham, Kongo, Kristijan i Kristian… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.