Prijava

Vaša prijava

Prva pobjeda! Ndockyt i Mikanović srušili najveći hit prvenstva

[]

U prvih 360 minuta ove sezone nogometaši Gorice su tražili put do prve pobjede u novoj sezoni, ali nisu ga pronalazili ni protiv Varaždina, ni protiv Istre, ni protiv Osijeka, ni protiv Dinama. Forma je išla uzlaznom putanjom, baš kao što je trener Rajko Vidović i najavio u završnici priprema, i ovog petka navečer sve je bilo spremno da se prva pobjeda konačno i dogodi. U grad je stigao Šibenik, apsolutno najljepša priča na otvaranju HNL-a, ali u Gorici su znali koliko vrijede.

Znali su, jednako tako, i da će biti teško, zahtjevno, da će u nekim trenucima trebati i patiti, a sve to se na otvaranju petoga kola i događalo. Počevši od dvije velike prilike u prvih desetak minuta, ali Božo Radošević maestralno je zaustavljao i Ivana Božića u situaciji “jedan na jedan” i Ivana Santinija iz blizine. I spriječio pad u rani minus, što se potencijalno lako moglo pokazati kobnim. Opravdao je povjerenje trenera, koji ga je pretpostavio Ivanu Banić, i promovirao se u goričkog junaka otvaranja utakmice.

Slijedilo je pola sata uspostave kontrole nad utakmicom, Gorica je više držala loptu i dominirala u posjedu, a u završnici poluvremena stigla je i zaslužena nagrada. Šibeniku su se promašaji na otvaranju osvetili u 42. minuti, kad je Luka Kapulica odigrao lijevo prema Dinu Štiglecu, a 33-godišnji nogometni šmeker s lijevog boka sjajno je prebacio na drugu stativu. Tamo je spreman čekao sve bolji Merveil Ndockyt, koji jd opalio iz prve i doveo Goricu u vodstvo. U idealnom trenutku, taman da gosti budu prisiljeni na promjene.

Međutim, mijenjati je morala i Gorica, jer u svlačionici je ostao Jurica Pršir, a to može značiti samo da je riječ o problemima s ozljedom. Zamijenio ga je Martin Šlogar, trebala je Gorica u tom sastavu biti i nešto ofenzivnija, ali kontrolu je u nastavku preuzeo Šibenik. Lopta je više bila u posjedu gostiju, kružili su Šibenčani i visokim loptama tražili Santinija u vrhu napada, ali velikih prilika tu nije bilo. Gorica je stabilno čekala svoju šansu, koja je stigla 15-minuta prije isteka devedesete.

Igrala se 76. minuta, Valentino Majstorović je došao do jedne lopte u opasnoj zoni, trideset i nešto metara od osječkoga gola, pa pronašao rješenje u Marku Kolaru, a on idealno podvalio za Dina Mikanovića, koji je stizao iz drugoga plana. Udarac je bio klinički precizan, točno uz suprotnu stativu, neuhvatljivo za golmana Đakovića. Iz drugog udarca u okvir gola, Gorica je zabila i drugi put, realizacija je ovoga puta bila na iznimnoj razini, i sve je govorilo da utakmica ide prema svom rješenju.

Tako je i ispalo, iako je pritisak Šibenika na trenutke bio vrlo ozbiljan, a u šestoj minuti nadoknade uspjeli su gosti i zabiti. Jakov Anton Vasilj pucao je sa distance, lopta se odbila od bloka i prevarila Radoševića. Srećom, dovoljno kasno da nije ostalo prostora za eventualne dodatne komplikacije, pa je Gorica iz petog pokušaja prvi put uzela puni plijen. Velika pobjeda, važna pobjeda, zaslužena pobjeda…

I pobjeda koja je stigla u pravom trenutku. Taman prije prve reprezentativne stanke, kao najava za dva zahtjevna ogleda koji slijede, a to su Rijeka na domaćem terenu i Hajduk na Poljudu. S pet bodova umjesto dva, sve odmah izgleda ljepše!

Ova objava Prva pobjeda! Ndockyt i Mikanović srušili najveći hit prvenstva se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Klupske pripreme

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.