Prijava

Vaša prijava

Vraća se ‘Petek’! Ovoga puta u dvokratnom terminu, kako bi svi uživali u sadržajima

[]

Nakon ljetne pauze, vraća se manifestacija “Petek na Gorice”, koja će se ponovno održavati svaki prvi petak u mjesecu! Ova manifestacija, koja spaja tradiciju Turopolja s modernim sadržajima, vraća se u petak, 6. rujna, s dvokratnim programom – u jutarnjem i popodnevnom terminu. Jutarnji termin trajat će od 10 do 13 sati, dok će se popodnevni termin održati od 16:30 do 19 sati, uz poseban naglasak na pojačan program tijekom popodnevnih sati.

U popodnevnom dijelu programa, iz goričke Turističke zajednice posebno izdvajaju sadržaje posvećene djeci.

– Čarobno pero će predstaviti i prodavati svoje nevjerojatne proizvode za djecu, a Petku na Gorice pridružit će se i Malac Genijalac kako bi posjetitelje upoznao s nadolazećim programom u novoj sezoni. Osim toga, očekuju vas i radionice “Glina i vino” te izrada prirodnog balzama za usne u Centru za posjetitelje. Uz sve to, popodnevni dio programa obogatit će i besplatna degustacija novih Somersby bezalkoholnih napitaka – dodaju iz TZVG.

Za radionicu “Glina i vino” možete se prijaviti putem sljedećeg linka, a za izradu balzama za usne putem ovog linka.

03.05.2024. – Svibanjsko izdanje ‘Petek na Gorice’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ove godine “Petek na Gorice” ulazi u novu sezonu s brojnim inovacijama, bogatijim programom i mnogim iznenađenjima, zadržavajući pritom svoju misiju spajanja tradicije Turopolja i modernih trendova na inovativan način. Manifestacija se održava na već poznatoj lokaciji, u Parku plemenite općine turopoljske, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u raznovrsnoj ponudi izlagača.

Na ART PLACU predstavit će se: Obrt Megy Design, Etno radiona Čehulić, Obrt Mogut, MartArt – Turopolka i Global Etažeri, dok će MLJAC PLAC okupiti izlagače poput OPG-a Balažić, OPG-a Brozović, Turopoljskih štrukli by Ivana Belošević, DŽ-a Buševec, OPG-a Marija Robić, OPG-a Branko Kovačić, Udruge žena Naš Rakitovec, OPG-a Bedeković, Kluba žena Pokupsko, OPG-a Štefanec Milan, Destilerije Gavran, OPG-a Mira Krković i OPG-a Kolarić.

03.05.2024. – Svibanjsko izdanje ‘Petek na Gorice’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

“Petek na Gorice” je manifestacija koja se održava jednom mjesečno, u centru Velike Gorice kod Muzeja Turopolja, te na inovativan način spaja tradiciju Turopolja i modernost.

U samo godinu dana postala je simbol druženja, radosti i smijeha, a održava se od rujna do lipnja. Izlagači koriste ovu priliku da predstave svoje proizvode, od ručno rađenih rukotvorina do svježih poljoprivrednih proizvoda, a svaki štand nosi svoju jedinstvenu priču. Posebnu pažnju privlače društva žena koja pripremaju ukusna jela i domaće gibanice izrađene po tradicionalnim receptima, što izaziva oduševljenje među posjetiteljima.

– Pozivamo sve da nam se pridruže na “Petku na Gorice” i uživaju u bogatom programu te podrže lokalne proizvođače i kreativce –  poručuju iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Ova objava Vraća se ‘Petek’! Ovoga puta u dvokratnom terminu, kako bi svi uživali u sadržajima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.