Prijava

Vaša prijava

Trener Vidović: ‘U svakom slučaju, trebaju nam tri-četiri ozbiljna pojačanja’

[]

Eto, dočekali smo i mi tu pobjedu…, zadovoljno je na početku analize ogleda sa Šibenikom konstatirao trener Gorice Rajko Vidović.

Ulovile su i kamere onaj trenutak kad je sudac svirao kraj, kad su igrači Gorice visoko podigli ruke u zrak, a trener Rajko duboko udahnuo. Bio je to klasični uzdah olakšanja, jedan od onih kroz koji s leđa padne stotinu tona tereta, ali bio je to i uzdah zadovoljstva. Iz petog pokušaja, Gorica je došla do prve pobjede ove sezone. S pet bodova umjesto dva pogled na tablicu izgleda puno ljepše.

– Kao što smo i očekivali, nije bilo nimalo lako – počeo je Vidović s vrćenjem filma utakmice otvaranja petoga kola HNL-a.

– Na samom početku, u prvih 15-ak minuta, nismo bili pravi, dozvolili smo Šibeniku, odnosno poklonili smo Šibeniku dvije situacije u kojima su nas mogli kazniti, ali to se nije dogodilo. Nakon tog otvaranja preuzeli smo inicijativu, zabili gol u dobrom trenutku, u 42. minuti, i na poluvrijeme otišli s prednošću. I tu nam se pojavio problem, ozlijedio nam se Pršir, morali smo mijenjati, pa smo u nastavku, rekao bih, primijenili Šibenikov recept. Bili smo u zatvorenijoj varijanti, više smo se branili, a u svemu tome i uspjeli zabiti za 2-0 na 15 minuta prije kraja – prepričavao je Vidović, pa nastavio:

– Nakon toga je Šibenik pritiskao, preskakao igru, išli su na puno dugih lopti, a mene veseli što jednoj tako dobroj i organiziranoj momčadi nismo dozvolili niti jednu ozbiljnu priliku. Kad se pogleda unatrag, vidimo da su svakome radili barem nekoliko čistih šansi, čak i Dinamu dvije-tri… Sve u svemu, čestitam svojim dečkima na jako dobro odrađenoj utakmici!

Gorica je poznata kao klub u kojem prevelik pritisak ne postoji, ponekad su ga treneri morali i umjetno izazivati, ali ovoga puta to nije bilo potrebno. Sve one prognoze da je Gorica najozbiljniji kandidat za ispadanje, skromna dva boda iz četiri utakmice, Rijeka i Hajduk kao sljedeći protivnici… Sve je to bilo sasvim dovoljno da se uoči Šibenika gotovo pojavi imperativ pobjede.

– Jako važna pobjeda za nas. Osjećalo se u zraku da nam trebaju ta tri boda, da je pritisak na momcima, ali stalno sam ponavljao da smo u zadnje dvije utakmice bili na dobrom putu i znao sam da pobjeda mora doći. Hoće li to biti večeras ili sljedeći put, nisam mogao znati, ali vjerovao sam u momke jer su jako dobro radili. Važno je ovo s te psihološke strane, na pauzu odlazimo s tri boda, lovimo priključak sa sredinom i zato još jednom čestitke mojim igračima – zaključio je Vidović analizu viđenog na terenu, pa se prebacio na tribine, ali i na temu koja se s razlogom stalno provlači.

– Ovim putem bih se zahvalio našim navijačima, svima koji su došli na stadion. Možda utakmice nije baš najljepša, nije tu bilo previše atraktivnosti, ali željeli smo pobjedu i u svom naumu smo uspjeli. Moramo biti svjesni da smo dosta promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu, da tu imamo dosta mladih igrača, kojima dajemo priliku, što me izuzetno veseli. Moramo ustrajati u tome svi skupa, ali i biti svjesni da će biti oscilacija. Treba vremena da se sve to posloži, teško je bilo očekivati da će se dogoditi odmah u prvih kolima. Radit ćemo na tome da padova bude što manje i da nastavimo u pozitivnom smjeru – poručio je Rajko.

Pomoglo bi mu u svemu tome i poneko pojačanje, ne krije to trener Gorice.

– U svakom slučaju nam trebaju tri-četiri ozbiljna pojačanja. Ljudi koji vode klub rade na tome, razgovaraju, dogovaraju i pregovaraju. Vidjet ćemo što će se događati u ovoj prvenstvenoj stanci, prijelazni rok traje do 5. rujna, a ja se nadam da ćemo dovesti nešto do tad. Kažem, trebaju nam tri-četiri ozbiljna pojačanja da bismo mogli biti konkurentni, da ne strahujemo do samoga kraja – otvoreno kaže Vidović.

U završnici prijelaznog roka, spomenuo je kolega, postoji opcija da još netko i ode.

– Na to ne bih želio ni odgovarati… Previše je već igrača otišlo iz Gorice, toliko da ne volim da mi se to ni spominje – zaključio je Rajko Vidović.

U prvenstvenoj stanci Gorica će odigrati prijateljsku utakmicu protiv svoje juniorske momčadi, budući da je propao planirani ogled s Lokomotivom, a nakon stanke u Veliku Goricu dolazi Rijeka, dok tjedan dana poslije slijedi gostovanje na Poljudu.

Ova objava Trener Vidović: ‘U svakom slučaju, trebaju nam tri-četiri ozbiljna pojačanja’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.