Prijava

Vaša prijava

Aktivno obiteljsko druženje ovog vikenda u Turopoljskom lugu! Žirovina poziva na istraživanje Velike šume

[]

Veliko obiteljsko druženje u okruženju Velike šume i prirodnih ljepota Turopoljskog luga čeka vas ovog vikenda na novom izdanju Žirovine. U subotu 7. rujna Plemenita općina turopoljska nastavlja sa svojom tradicijom održavanja ove manifestacije kojoj je cilj upoznavanje blagodati šuma u našoj okolini, ali i potaknuti na boravak i rekreaciju u njima.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Prijašnje godine upravo su to i pokazale, sve više ljudi odlučuje se na rekreaciju u prirodi, a u subotu vam je na raspolaganju nekoliko besplatnih aktivnosti za koje se obavezno morate prijaviti na email: plem.opcina@gmail.com – i to imenom i prezimenom, aktivnošću i željenim terminom. Za neke aktivnosti broj sudionika je ograničen.

Upustite se u biciklističku avanturu biciklom k Lugu ili krenite u potragu za tartufima. Šumu možete upoznati i na četiri kotača, odnosno quadovima i upoznati poznate i nepoznate puteve Turopoljskog luga. Uz to možete veslati kajakom po Odri, ali i nekolicina ljubitelja adrenalina moći će vidjeti cijelo Turopolje i okolicu iz ptičje perspektive u vožnji avionom s letjelišta goričkog Aerokluba u Buševcu.

Lugarnica Čardak bit će središnje mjesto događanja te će se iz nje krenuti u istraživanje Turopoljskog luga.

Male goste očekuje šumski ambijent ispunjen aktivnostima – od radionica za djecu na kojima će naučiti ponešto o podgutnici – preteči kravate, upoznati se s drvenim graditeljstvom Turopolja ili u kampu Skauta TUR-a saznati više o vještinama potrebnim za boravak u prirodi. Kako hrast svojim rastom širi grane tako i odrastanjem se šire aktivnosti na koje se možemo uključiti i testirati svoje vještine – gađanje meta airsoft puškom, lukom i strijelom, sjekiricom te zabavnim cornholom. Moći ćete sjesti u EkoGoKart odnosno mala vozila na pedale te četverosjede na pedale. Tu je i mini zip-line te penjalice i druga zabava za male. A kako se u šumi snalazi plemenita životinja – konj, pokazat će vam jahači koji će vam dati priliku da i sami iskusite jedinstvenu vezu čovjeka i konja.

10.09.2022. – Turopoljski lug – Žirovina – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Uz sve to, moći ćete se i opustiti u hladovini šume te uživati u domaćoj gastro ponudi koju ove godine nadopunjuje Društvo žena Buševec i Udruga naš Rakitovec s domaćim štruklima, gibanicima… Pod motom “Go local” u ponudi će biti i pivo Turopoljske pivovare, a koktele će vam pripremati Destilerija Gavran. Glazbeni dan ispunit će nam Bruno&Ana accoustic duo, svečani dio popratiti HPD Kučani, a prije nego sunce zađe s one strane Odre pridružit će nam se i Grupa Veza.

Sve u subotu počinje u 13 sati u Lugarnici Čardak.

 

Ova objava Aktivno obiteljsko druženje ovog vikenda u Turopoljskom lugu! Žirovina poziva na istraživanje Velike šume se prvi puta pojavila na cityportal.hr.