Prijava

Vaša prijava

Oko 50 mališana sudjelovat će na likovnoj koloniji u Gradićima

[]

Dani europske kulturne baštine u Velikoj Gorici i ove će godine biti obilježeni kroz 9. etno dječju likovnu koloniju za djecu i mlade u Gradićima. Mali i veliki umjetnici okupit će se ove subote 7. rujna u Društvenom domu u Gradićima i pokazat svoju kreativnu stranu.

– Do sada se prijavilo 45 malih umjetnika. Bit će to opet jedno prekrasno druženje na kojem će nastati mnogo lijepih i kreativnih radova, šarenilo boja, mali prstići bojat će kistićima. Nikada ne znate, skrivali se možda među tom djecom i neki budući slikar ili umjetnik koji će kroz koju godinu posegnuti za kistom malo ozbiljnije – rekla nam je Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići ujedno i organizatora ove kolonije.

Na koloniji će i ove godine sudjelovati članovi Udruge Spark, ULIKUM iz Velike Gorice i akademski kipar Andrija Gašparuš.

– Vrlo smo ponosni na ovu našu manifestaciju koja je izuzetno kreativna i pobuđuje kreativnost kod mlađeg naraštaj! Imamo prekrasnih radova. Slikari slike koje naslikaju ostave našem društvu pa tako imamo slike s brojnim turopoljskim motivima, od podgutnice, poculice, hrastove šume…Te slike, kada putujemo, poklanjamo po našim veleposlanstvima diljem svijeta.

Prijave traju do sutra 5. rujna, stoga se još uvijek stignete prijaviti.

– Pozivamo svu djecu koja još nisu probala i nisu sudjelovala u koloniji da nam se priključe. Dolaze nam djeca ne samo iz Velike Gorice, Gradića, Petrovine i okolnih naselja, nego čak i iz Zagreba – dodaje Kovačić.

Mali i veliki umjetnici družit će se u Gradićima od 12 do 17 sati.

Ova objava Oko 50 mališana sudjelovat će na likovnoj koloniji u Gradićima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.