Prijava

Vaša prijava

FOTO Obnavlja se Dvorana Gorica, postavlja se novi tepih i stolci

[]

U tijeku su radovi na uređenju Dvorane Gorica. Trenutno se mijenja tepih, a uskoro bi trebali stići i novi stolci. Vrijednost projekta je 120 tisuća eura, od čega je 40 tisuća eura osigurano temeljem javnog poziva Ministarstva kulture i medija, a 60 tisuća sufinancira Grad Velika Gorica. Preostalih 20 tisuća zatvoren je prihodima Učilišta.

– Nastavljamo s ulaganjima u svoje objekte, ove godine u našu dvoranu. Nakon dvadeset godina frekventnog korištenja velike dvorane s 300 sjedećih mjesta, obnavlja se njezin inventar. Dotrajali stolci i tepih su demontirani, nivelirana je podna podloga te se trenutno postavlja novi tepih. Nakon toga slijedi montaža novih stolaca – ističe ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Anita Pišković.

Foto: POU Velika Gorica

Kako ističe, novi tepih će za razliku od starog biti postavljen u segmentima što će u budućnosti itekako olakšati njegovu promjenu.

– To znači da će biti moguće zamijeniti svaku pojedinu oštećenu ploču, a tamnija boja tepiha pridonijet će lakšem održavanju. Broj stolaca ostaje isti i jednake širine zbog zadržavanja propisanog standarda evakuacijskih prolaza, no udobnost stolaca će biti bolja jer će oni biti mekši i puniji – dodaje Pišković.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Dvorana Gorica je multifunkcionalna. U njoj se održavaju kino projekcije, kazališne predstave, koncerti, razne svečanosti i događanja pa je izborom stolaca teško zadovoljiti sve posjetitelje.

– Kino publici odgovaraju viši stolci, za razliku od kazališne. S obzirom na to, držimo da smo izabrali optimalnu varijantu koja će biti prihvatljiva većini posjetitelja. Sve u svemu, očekujemo da će ovo osvježenje dvorane pozitivno utjecati na kulturni život Velikogoričana, koji će još radije dolaziti na programe i još se bolje osjećati u novouređenom prostoru – kaže Pišković te naglašava kako je u lipnju nadograđen stražnji dio pozornice čime je dobivena veća radna kvadratura, a ugrađene su i standardne kosine i prilazi te je obojana kompletna pozornica. To je financirano proračunskim sredstvima s oko 12 tisuća eura.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Završetak radova u dvorani očekuje se početkom listopada ove godine.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava FOTO Obnavlja se Dvorana Gorica, postavlja se novi tepih i stolci se prvi puta pojavila na cityportal.hr.