Prijava

Vaša prijava

Za sigurnost najmlađih u prometu! Postavljene nove kamere, uspornici i osvjetljeni pješački prijelazi na području županije

[]

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije dodatno je intenzivirala svoje aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti djece u prometu. Budući da se bliži početak nove školske godine, posebna pažnja usmjerena je na područja u blizini škola, vrtića i autobusnih stanica, gdje se bilježi pojačana prisutnost djece.

– U proteklom razdoblju, na ukupno 5 lokacija diljem Zagrebačke županije postavljene su kamere za mjerenje brzine te više od 40 uspornika prometa te na 35 lokacija se nalazi konzolni stup s LED osvjetljenjem pješačkog prijelaza. Ove mjere provode se u suradnji s policijom, s ciljem smanjenja brzine vozila i povećanja sigurnosti pješaka, a posebno djece – ističu iz Županijske uprave za ceste.

Također, obavljeni su i radovi na poboljšanju vidljivosti i prohodnosti pješačkih prijelaza te javnih površina u blizini škola. Izvršeno je rezanje grmlja i ostale vegetacije unutar zelenog cestovnog pojasa koja bi mogla ometati preglednost, postavljena je nova vertikalna signalizacija tamo gdje je to bilo potrebno, osvježena je horizontalna signalizacija poput pješačkih prijelaza te su postavljeni uzdignuti pješački prijelazi na kritičnim točkama.

Uz navedene mjere, Županijska uprava za ceste već je ranije provela nekoliko značajnih projekata usmjerenih na povećanje sigurnosti pješaka. Između ostalog, postavljene su tzv. “svjetleće zavjese” na frekventnim lokacijama, kao i novi uspornici prometa kako bi se dodatno smanjile brzine vozila u blizini škola.

– Sigurnost djece i pješaka naš je prioritet. Aktivno provodimo razne mjere kako bismo smanjili rizike u prometu, osobito na mjestima gdje se djeca najčešće kreću – u blizini škola, vrtića i autobusnih stanica. Apeliramo na sve vozače da budu posebno oprezni u prometu i poštuju prometne znakove, jer svi imamo odgovornost za sigurnost najmlađih sudionika u prometu – naglasio je Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije nastavit će s provođenjem ovakvih i sličnih aktivnosti tijekom cijele školske godine, s ciljem dodatnog poboljšanja prometne infrastrukture i zaštite svih sudionika u prometu, a naročito najugroženijih – djece i pješaka.

Ova objava Za sigurnost najmlađih u prometu! Postavljene nove kamere, uspornici i osvjetljeni pješački prijelazi na području županije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.