Prijava

Vaša prijava

Jedan se snašao, drugi raskinuo: Debijađi u HAŠK-u, Šroler traži novi klub

[]

Dok pratimo našu Goricu u najvišem rangu natjecanja, dok gledamo što se iz vikenda u vikend događa i u svim ostalim našim klubovima, jednim oko volimo ispratiti i što se događa s našim igračima. Nogometaši s velikogoričkog područja, naravno, žive svoje živote i izvan našega kraja, a među njima su i dvojica koja su se često sudarala i isprepletala tijekom svojih karijera.

Martin Šroler i Jan Paolo Debijađi proveli su godine zajedno u HNK Gorici, odlazili na neke druge adrese pa se vraćali, a od ovog ljeta niti jedan od njih više nije vezan uz matični klub. Debijađi je nakon punih 17 godina napustio Gradski stadion i krenuo u potragu za nogometnom srećom, dok se Šroler s Goricom rastao još na zimu, otišavši u redove ambicioznog trećeligaša Kustošije. U kojoj više nije…

Dva mjeseca prije nego što će proslaviti 26. rođendan, Šroler je raskinuo ugovor s klubom kojeg vodi poznati agent Andy Bara, i u statusu slobodnog igrača traži novu destinaciju. Shvativši kako je Kustošija malo modificirala želje i ambicije, kako je okupljena izrazito mlada momčad koja neće biti u poziciji loviti plasman u viši rang, Šroki je shvatio i da to više nije okruženje u kojem on treba tražiti svoje mjesto. Pa će tražiti dalje.

Koliko se možda doznati iz priča s raznih strana, određene opcije ima, klubovi zovu i raspituju se, a u ovom trenutku sve govori kako je majstor malog nogometa i ljubitelj tetovaža s Plesa najbliže potpisu za jedan hrvatski drugoligaški klub. Odnosno, u našim uvjetima i to treba pojasniti, za klub koji se natječe u 1. NL, odnosno drugom rangu. U tom je okruženju Šroler igrao i svoj najbolji nogomet u karijeri, u onoj sezoni u Zaprešiću, a realizira li se to što se spominje, imat će novu priliku za takvo što. U najboljim nogometnim godinama, dovoljno mlad, a dovoljno iskusan…

I dok u njegovu slučaju treba pričekati službenu objavu, kad je riječ o 24-godišnjem Janu Paolu Debijađiju, sve je jasno. Nakon Gorice, za koju je branio u svim mlađim uzrastima, a jedan nastup upisao i u HNL-u, nakon lijepe epizode u Kurilovcu i ne toliko lijepih iskustava iz Lučkog, Hrvatskog dragovoljca i Dubrave, Debijađi će ove sezone braniti za zagrebački HAŠK 1909. Odlazi u 3. NL Centar, u četvrti rang, što se definitivno može nazvati novim početkom. Ili, ako ćemo već o željama, početkom novog uzleta jedne i dalje perspektivne karijere.

Nakon dugog razdoblja bez utakmica, u drugom rangu za njega mjesta u ovom trenutku nije bilo, a u trećem rangu pojavio se vrlo specifičan problem. Odlukom HNS-a, od ove sezone će klubovi iz 2. NL morati imati četvoricu igrača mlađih od 21 godine na travnjaku, čemu je većina klubova doskočila tako što je angažirala mlade golmane, često i kroz posudbe iz prvoligaških klubova, sve kako bi si barem djelomično olakšali kombiniranje s mlađim i starijim igračima u polju. U takvoj situaciji, naravno, jednom 24-godišnjem golmanu nije lako doći do prilike.

I preostala je, logičnim slijedom, 3. NL, iz koje je najbrže reagirao upravo HAŠK. Debijađi je već registriran, prvenstvo je počelo, ali na njegovu otvaranju naš Jan nije dobio priliku za debi, budući da je svih 90 minuta ostao na klupi. Mogao bi je dobiti već u sljedećem kolu, budući da je HAŠK s mladim Matejem Barkićem na vratima primio pet komada od Ponikvi na domaćem terenu. Već do 38. minuti bilo je 0-4 za goste, pri čemu su zabijali i bivši igrači Gorice Mihael Đopar i Arijan Ačkar.

U svakom slučaju, sretno obojici…

Ova objava Jedan se snašao, drugi raskinuo: Debijađi u HAŠK-u, Šroler traži novi klub se prvi puta pojavila na cityportal.hr.