Prijava

Vaša prijava

Kotlić majstori i ove će godine ukrstititi kuhače u Starom Čiču

[]

Starim Čičem ponovno će se širiti miris iz kotlića. Na livadi Stara Odra kraj vatrogasnog doma skupit će se ekipe i ukrstiti kuhače na drugom izdanju kulinarskog natjecanja u pripremi kotlića ‘Kaj to fino diši v Starom Čiču?’.

Ovu inicijativu Mjesnog odbora, poduprle su i lokalne udruge koje će se i ove godine uključiti i dati svoj doprinos u organizaciji manifestacije koja će se održati u subotu 14. rujna. To su vatrogasci, nogometaši i umirovljenici.

– Odlučili smo nastaviti manifestaciju jer smo se prošle godine svi dobro zabavili te smo dobili dobre povratne informacije od samih natjecatelja. Želja nam je to nastaviti kako bi naše Staro Čiče bilo prepoznato i postalo dio bogate turopoljske tradicije – rekla nam je Martina Podgorski iz Vijeća Mjesnog odbora Staro Čiče.

30.09.2023. – Prva kotlić manifestacija ‘Kaj to fino diši v Čiču?’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Svi oni koji se žele okušati u spremanju gulaša, fiša, graha, čobanca, mogu se prijaviti do 10. rujna

– Broj sudionika po ekipi nije ograničen, a ono što je nama bitno je da dođe vesela ekipa dobrog raspoloženja. Apeliramo na ekipe da donesu potreban pribor koji im je potreban za kuhanje, a mi ćemo kao organizatori pripremiti vodu, stol, klupe i suncobrane. S obzirom na to da je dosta ekipa prošle godine kuhala na plinske boce preporuka je da si ih ponesu i ove godine – dodaje Podgorski.

Početak natjecanja i kuhanje kreće u 13 sati, a u tom periodu natjecateljima će biti predstavljen i četveročlani žiri koji će prije samog kušanja jela, usput obići i provjeriti što se to krčka u kotlićima.

– Za prva tri mjesta osigurane su nagrade, a ove godine uvodimo i izbor za najveseliju ekipu – dodaje Martina.

No, zabave i gastro ponude neće nedostajati. Za najmlađe posjetitelje bit će organiziran zabavni kutak s likovnim radionicama i napuhancem, a zasvirat će tamburaški sastav. Također moći ćete kušati i domaće kolače, ali i gulaš po promotivnim cijenama.

– Veselimo se, radimo punom parom i pozivamo sve ljude da ponesu žlice i dođu u Staro Čiče i otkriju kaj to fino diši – poziva Podgorski.

Ova objava Kotlić majstori i ove će godine ukrstititi kuhače u Starom Čiču se prvi puta pojavila na cityportal.hr.