Prijava

Vaša prijava

Od ponedjeljka u prometu i 689 goričkih prvašića, policija poziva vozače na oprez

[]

Policijska uprava zagrebačka, pa tako i policijska postaja Velika Gorica, i ove će godine u rujnu provesti tradicionalnu akciju „Poštujte naše znakove“ koja se odnosi na školsku djecu, a poglavito na učenike prvih razreda koji ove godine po prvu puta kreću u školu.

Kako su javili iz goričke policije, njihovi će službenici pojačano će obilaziti sve osnove škole na području Velike Gorice, a sve s ciljem zaštite najranjivije skupine sudionika u prometu, odnosno djece.

Poseban apel upućen je roditeljima. Važno je da djeci pokažu djeci put od kuće do škole i obrnuto, da skrenu pažnju djeci na opasnosti koje ih mogu čekati na putu, da izbjegavaju nepropisno parkiranje u zonama škola te da djecu prevoze u vozilu sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također važno je upozoriti i sve vozače da budu oprezniji prilikom vožnje u blizini škola, a posedjećamo i da je brzina vožnje u zoni škola ograničena na 40 kilometara na sat.

– Apeliramo vozače i da poštuju znakove policijskih službenika ili drugih osoba koje upravljaju prometom, da na pješačkom prijelazu zaustave vozilo te potom djeci rukom daju znak da mogu sigurno prijeći cestu – ističu iz goričke policije te dodaju kako će se u narednim danima pojačano nadzirati brzina kretanja vozila u zonama škola te će kažnjavati nepropisno parkirana vozila, a obavljat će se i prvenetivni pregledi školskih autobusa koji prevoze djecu iz i do škole.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ova objava Od ponedjeljka u prometu i 689 goričkih prvašića, policija poziva vozače na oprez se prvi puta pojavila na cityportal.hr.