Prijava

Vaša prijava

Buševčani promoviraju ne samo kulturu već i gastronomiju. Sutra prvo izdanje ‘Pri kotlu’

[]

Nakon brojnih uspješnih manifestacija koje se tijekom godine odvijaju u Buševcu, tom popisu pridodana je još jedna. Natjecanje u pripremi kotlovine ‘Pri kotlu v Buševcu’ koja će se održati sutra, 8. rujna na Trgu Seljačke sloge.

U organizaciju su se uključile sve lokalne udruge. Društvo žena Buševec, Ogranak Seljačke sloge Buševec, DVD Buševec, MO Buševec, NK Poleti i Udruga Moj Buševec, a sve s ciljem kako bi promovirali turopoljski kraj, svoje mjesto i gastronomiju.

– Tajna dobre turopoljske kotlovine je prvenstveno dobra volja, dobre namirnice, meso, domaće kobasice. Svaki majstor ima svoju tajnu, a upravo je kotlovina specijalitet ovog kraja jer uvijek na svim feštama ona je sastavni dio. Vatra, meso i prijatelji najbolji su recept za zabavu – rekla nam je Nikolina Katulić, dopredsjednica Društva žena Buševec.

Samo natjecanje kreće od 10 sati, dok će, kako organizatori kažu ‘obed biti ob jene vure’. Ručak je dakle u 13 sati, a moći ćete ga kušati po popularnim cijenama. Bit će tu još i neizostavni beli žganci s tropom i štrukli. Za dobar štimung pobrinut će se grupa Putnici, a niti najmlađima neće biti dosadno uz pripremljene razne animacije.

Ova objava Buševčani promoviraju ne samo kulturu već i gastronomiju. Sutra prvo izdanje ‘Pri kotlu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.