Prijava

Vaša prijava

Ema Jukić izborila svjetsko prvenstvo, a Franka Jerkin i Petar Orešković osvojili medalje

[]

Ema Jukić članica Karate kluba Velika Gorica izborila je Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se početkom listopada održati u Veneciji. Plasirala se kao najbolja juniorka nakon četiri održana bodovna turnira, te je prije ovog turnira imala jako veliku prednost.

Ema i još njenih 13 klupskih kolega nastupili su ovog vikenda u Rijeci na otvorenom prvenstvu Hrvatske, a koje je okupilo 1 464 natjecatelja iz 27 država. I ovaj turnir imao je posebnu važnost, a to je da je bio ujedno zadnji izborni turnir za odlazak mladih karatista na Svjetsko kadetsko, juniorsko i U21 prvenstvo.

Goričani su se natjecali u 16 kategorija, a osvojili su dvije medalje. Franka Jerkin je u kategoriji U14 -49 kg osvojila srebrnu medalju, a Petar Orešković u seniorima -60kg broncu.

– Ostali naši borci su pružili odlične borbe, no nažalost nismo došli do medalje. Najbliže medalji su bili Ema Jukić u juniorkama -48kg izgubivši za broncu, isto kao i Katja Braica u juniorkama -59kg. Također, Noel Jeromić je u juniorima -76kg izgubio u 4.-oj polufinalnoj borbi koju je morao predati zbog ozljede koljena, tako da u meču za broncu nije niti nastupao.

Još su nastupili Mia Čunčić, Luka Lukačić, Nikola Huzjak, Nika Mirosavljević, Matea Kordić, Lucija Kirinić i Ema Filković.

– Čestitke svima koji su nastupali, a pogotovo Emi Jukić koja će svoj grad, klub i zemlju predstavljati na ovom najvećem karate natjecanju na Svijetu. Emu očekuju klupske pripreme i završne pripreme sa reprezentacijom, nakon čega odlazi put Venecije – poručili su iz kluba.

 

Ova objava Ema Jukić izborila svjetsko prvenstvo, a Franka Jerkin i Petar Orešković osvojili medalje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.