Prijava

Vaša prijava

FOTO Uzbuđenje u Dubrancu! Učenici krenuli u novu školu

[]

Nakon nešto manje od tri mjeseca ponovno je zazvonilo školsko zvono! U školske klupe vratilo se 5 400 goričkih učenika. Prvi dan škole za 689 malih Velikogoričana početak je novog uzbudljivog životnog putovanja, a posebno je danas bilo u novoj školi u Dubrancu koja je otvorila učenicima svoja vrata i svojevrsni poklon na početku nove školske godine. Posebno uzbudljivo je bilo za prvašiće i njihove roditelje, a obišao ih je i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Prvi dan škole je uvijek poseban i emotivan. Moramo svi raditi na tome da odgajamo djecu da budu tolerantna i da se ponašaju prema drugoj djeci onako kako bi mi željeli da se druga djeca ponašaju prema našem djetetu. Nema odgovornijih od nas za cijeli njihov razvoj i vjerujem da će vrijeme koje će provesti u osnovnoj školi biti vrijeme osmijeha, stjecanja znanja i gdje će im jedina briga biti učenje – poručio je gradonačelnik Ačkar te dodao:

9.09.2024. – Prvi dan škole u novoj školi u Dubrancu – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Hvala svima, posebno ravnateljici Moniki Brelković i voditeljici područne škole Ireni Meštrović na -entuzijazmu, trudu i svemu onome što su kroz ove godine, otkada je u potresu stradala škola, napravile da bi danas imali zadovoljne i sretne roditelje i učenike s osmijesima na licima. Sada je to škola kakvu bregi zaslužuju – istaknuo je prvi čovjek grada.

9.09.2024. – Prvi dan škole u novoj školi u Dubrancu – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Područnu školu u Dubrancu pohađa 43 učenika u četiri razredna odjela, a u školske klupe po prvi puta je sjelo deset učenika.

– Prekrasna, nova, opremljena, moderna i predivna školica za ovu djecu, roditelje, prostor je to koji će zasigurno dodatno oživjeti ovaj kraj. Zaista predivno, svi smo uzbuđeni – komentirala je ravnateljica Monika Brleković.

9.09.2024. – Prvi dan škole u novoj školi u Dubrancu – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Osmijesi koje smo vidjeli na licima djece i roditelja prilikom ulaska u novu školu znače više od riječi.

– Sve je prekrasno, mi smo se iz Velike Gorice preselili ovdje tako da nam je sve novo. Sve nam je predivno i svaka čast svima. Svi smo jako uzbuđeni oko polaska u školu, super nam je što nismo trebali kupovati udžbenike i materijale, sve će dobiti ovdje. Tako da je i to još jedan ogroman plus – rekla nam je mama Ivana čija kćer Ivona je danas krenula u školu.

9.09.2024. – Prvi dan škole u novoj školi u Dubrancu – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Uzbuđenje oko nove škole nije skrivala niti mama Lucija.

– Tonka je bila uzbuđena zbog polaska u novu školu i prvi razred. Jako je lijep osjećaj i pomalo nevjerojatan, jer ipak živimo u jednom ruralnom dijelu. Poseban je to trenutak, iako nam je već ovo treći prvašić u obitelji – dodala je.

U sklopu škole nalazi se i prostor za jednu mješovitu vrtićku skupinu koji će također uskoro otvoriti svoja vrata. Na kraju, gradonačelnik Ačkar pozvao je sve sudionike u prometu na dodatan oprez.

Ova objava FOTO Uzbuđenje u Dubrancu! Učenici krenuli u novu školu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.