Prijava

Vaša prijava

Gorica juri kao brzi vlak: Krila nepogrešivo trpala, Dubrava nastradala

[]

Nepune dvije minute, zapravo točno jedna minuta i 53 sekunde, bilo je potrebno rukometašima Gorice da ulove zalet za novu sezonu. Prvo kolo donijelo je Dubravu na domaćem parketu, a prvi gol i prvo vodstvo bilo je gostujuće. Prvo i, pokazat će se kasnije, jedino vodstvo na ovoj utakmici. Debitantski gol Jakova Neralića, pristiglog ovog ljeta iz Ruda, otvorio je seriju i stvari su nakon 01:53 krenule svojim tijekom…

Nekih 15-ak minuta trajalo je “natezanje”, sve do rezultata 8-6, pri kojem smo gledali pet minuta bez gola na bilo kojoj strani, sve dok Jakov Dujić nije otvorio novu seriju, koja je u 27. minuti donijela velikih šest razlike. Na odmor se otišlo s još većom prednošću, jer sa zvukom sirene s krila je za 18-11 pogodio ponovno Dujić, svojim petim golom u prvom poluvremenu.

Trener Matej Mišković i njegova momčad, koja je dobila četiri pojačanja i ostala bez trojice igrača, već je u tih prvih 30 minuta pokazala kakvi su ovdje odnosi snaga. U početnih desetak minuta drugog dijela Dubrava je još i držala korak, u 40. minuti posljednji put bila na pet golova minusa, a onda je krenulo konačno rješenje…

Drugi uzastopni gol Jakova Neralića u 50. minuti odveo je Goricu na ogromnih 11 razlike, a konačnih plus 13, nakon gola Zvonimira Turkalja u posljednjoj sekundi, ujedno je bila i rekordna prednost na ovoj utakmici. U kojoj je Gorica potpuno dominirala i pokazala lice koje svakako djeluje ohrabrujuće na otvaranju nove prvenstvene kampanje.

Najbolji posao u svemu tome Gorica je odradila preko krila, budući da su Hrvoje Ceković i Juro Čakarić utrpali po devet komada, pri čemu prvi nije promašio niti jedanput, a drugi samo jedanput. Na sedam golova zaustavio se Jakov Dujić, a pet puta pogađao je više puta spominjani Neralić, najefikasniji od svih novih igrača. Matej Komljenović pogađao je dvaput, Marko Grubišić također, a Marin Lisec, koji je stigao baš iz Dubrave, jedanput. Marin Sorić pomogao je s devet obrana, a protivniku nije mogao pomoći ni bivši golman Gorice Tomislav Sladoljev.

U drugom kolu Goričani će na gostovanje u Karlovac, kod momčadi koja je startala s minus devet u Varaždinu.

Ova objava Gorica juri kao brzi vlak: Krila nepogrešivo trpala, Dubrava nastradala se prvi puta pojavila na cityportal.hr.