Prijava

Vaša prijava

Novo pojačanje stiže raspucano, a Gorica takva želi biti u Đakovu

[]

U petak su nogometaši Gorice odradili prijateljsku utakmicu protiv juniorske momčadi, pobijedili u tom trening-ogledu rezultatom 2-1, a potom se nakratko rastali. Trener Rajko Vidović dao im je slobodno sljedeća dva i pol dana, odnosno sve do ponedjeljka prijepodne, kad je zakazan prvi sljedeći trening, ujedno i pretposljednji uoči prvog sljedećeg izazova. On će biti specifičan, malo drukčiji, ali svejedno izazovan, jer ovdje govorimo o šesnaestini finala SuperSport Kupa Hrvatske…

U srijedu u 16.30 sati započet će, naime, okršaj Gorice i Đakovo Croatije, kluba iz četvrtog ranga natjecanja, odnosno 3. NL Istok. Đakovčani su u prvenstvo krenuli pobjedom 5-0 protiv Tomislava iz Cerne, zatim porazom 3-2 kod Radničkog u Dalju, pa na koncu i remijem bez golova sa Slavonijom iz Požege. Dolazak jednog prvoligaša donijet će u Đakovo jedan osobit nogometni doživljaj, bit će to i velika prilika za dokazivanje igračima domaće momčadi, među kojima je i jedan Brazilac, nekoliko igrača koji su prošli više lige i cijeli niz mladih, velike scene gladnih klinaca.

I Gorica će, jasno, morati biti oprezna. Ne samo zato jer su, kako kaže stara fraza, u Kupu iznenađenja uvijek moguća, nego i zato što imaju recentno iskustvo poraza od kluba iz tog ranga natjecanja. Kurilovec je s 3-0, doduše, pobijedio goričke “rezerviste”, ali poslužilo je to kao jako dobra opomena da svatko može biti jako opasan ako ti nisi pravi… A Gorica će takva, uvjereni smo, biti ove srijede, na prvoj stepenici u ovom natjecanju, u kojem su Goričani znali dolaziti sve do polufinala.

U kakvom će sastavu Gorica istrčati u Đakovu, u ovom trenutku nije poznato, ali nema dvojbi da u toj utakmici neće sudjelovati nitko od goričkih reprezentativaca. Luka Vrzić je u U-18 reprezentaciji, zajedno s Franom Kasumovićem, u selekciji U-19 su Toni Majić i Ante Sušak, dok je Merveil Ndockyt, s desetkom na leđima, u četvrtak sudjelovao u pobjedi Konga protiv Južnog Sudana (1-0) svih 90 minuta, a igrat će i u ponedjeljak na gostovanju kod Ugande, u čijem sastavu nema bivšeg igrača Gorice Farouka Miye.

U ponedjeljak navečer, pak, u Veliku Goricu konačno će stići Adrion Pajaziti, 21-godišnji veznjak koji je posljednjeg dana prijelaznog roka došao na posudbu iz engleskog Fulhama. Pajaziti je također bio s reprezentacijom, konkretno s albanskom U-21 selekcijom, a u petak je odigrao veliku utakmicu… Albanci su pobijedili vršnjake iz Švicarske 2-1 na gostovanju u Lausannei, a oba gola za pobjedničku momčad zabio je novi igrač Gorice!

I nije to ništa posebno novo za Pajazitija, igrača koji se najbolje osjeća na poziciji “osmice”, u srcu veznoga reda, ali voli i odlaziti naprijed. U dresu mlade albanske reprezentacije odigrao je ukupno 13 utakmica, a protiv Švicarske je došao do učinka od ukupno osam golova!

Djeluje vrlo obećavajuće, Gorica bi u njemu mogla dobiti značajno pojačanje, a zanimljivo će biti vidjeti i što na terenu može pružiti Mesaque Dju, krilni igrač iz Gvineje Bisau, odnosno iz Portugala. On bi u Đakovu mogao dobiti barem poneku minutu, tek toliko da bude još mrvicu spremniji za sve ono što slijedi u HNL-u, počevši od domaćeg ogleda s Rijekom u subotu.

Ova objava Novo pojačanje stiže raspucano, a Gorica takva želi biti u Đakovu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.