Prijava

Vaša prijava

FOTO Dučecov vikend uz Koranu. Na festivalu folklora predstavili svoje Turopolje

[]

‘Ajoj, Slunju, mjesto moje rodno, u tebi je živjeti ugodno!’ pjeva se tako u slunjskom kraju, a u isto su se uvjerili i članovi KUD-a Dučec koji su ovoga vikenda nastupili na folklornom festivalu “Raduj nam se, Slovin gradu”.

– Gostovanje se spremalo već duže, posredstvom zagrebačkih i domaćih Slunjana, a osobito je emotivan susret bio s našim Mraclincem, dugogodišnjim članom Dučeca i rastočkim zetom Silviom Mučnjakom – ističu iz KUD-a Dučec.

Svoje slobodno vrijeme prije nastupa Mraclinci su iskoristili za obilazak muzeja podzemne baštine Speleon, a razgledali su i ljepote Rastoka. Na sam dan festivala, turopoljski predstavnici bili su jedini gost izvan slunjskog područja.

– Sudjelovali smo u svečanom mimohodu folklornih društava, a zajedno sa svim sudionicima festivala, hodočasnika i domaćih mještana okupili smo se oko župne crkve Presvetoga Trojstva na blagdanskoj misi Male Gospe, koja se u ovom kraju osobito štuje. Nakon mise i blagoslova djece na pozornici na glavnom gradskom trgu predstavili smo se svojim turopoljskim pjesmama i plesovima. Bilo je lijepo susresti se s autentičnim zvukom hrvatskog Korduna, s onim snažnim pjevanjem koje drži na distanci “i vuke i Turke” – rekli su iz Dučeca.

 

Ova objava FOTO Dučecov vikend uz Koranu. Na festivalu folklora predstavili svoje Turopolje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.