Prijava

Vaša prijava

FOTO Odličan plasman malih vatrogasaca iz Velike Bune, Ribnice i Buševca na županijskom natjecanju

[]

Mladi vatrogasci, njih više od tisuću iz županijskih dobrovoljnih vatrogasnih društava odmjerili su snage na županijskom vatrogasnom natjecanju djece i mladeži koje se proteklog vikenda održalo u Rugvici.

Djeca i mladež natjecala su se u vježbi s brentačom i trčala štafetu, a ukupno je sudjelovalo 94 ekipe u nekoliko kategorija. U kategoriji muška djeca natjecala se 41 ekipa, 20 ekipa natjecalo se u kategoriji ženska djeca, a kod mladeži je bila 21 muška i 7 ženskih ekipa.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Brojnost malih vatrogasaca i ekipa još su jedan dokaz da vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji ima budućnost. A ovakva vatrogasna natjecanja samo su korak do, danas sutra, novih operativnih članova ili možda profesionalnih vatrogasaca.

–  Za nas je ovo vrlo važno natjecanje, jer na razini Hrvatske u ovom uzrastu naše ekipe su među najboljima u Hrvatskoj – istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić, dodavši kako je na natjecanju bilo pedesetak sudaca i dvadesetak osoba u tehničkom dijelu provedbe natjecanja.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Na natjecanju su bile ekipe i iz goričke Vatrogasne zajednice te su postigle odlične rezultate. Tako su muška djeca iz DVD-a Velika Buna ponovno županijski prvaci.

– Drugu godinu zaredom smo prvaci u županiji. Nastupili smo s tri ekipe djece gdje smo ostvarili prošlogodišnji rezultat i osvojili prvo mjesto u kategoriji djeca muška. Ostale dvije ekipe su zauzele 35. mjesto u muškoj kategoriji i 10. mjesto u ženskoj kategoriji – istaknuli su vatrogasci iz Bune.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Odlično, drugo mjesto u kategoriji djeca ženska osvojila je ekipa iz DVD-a Ribnica. Muška mladež bila je pak treća.

– Nastupili smo s četiri ekipe u svim kategorijama. Naši najmlađi su bili odlični i u kategoriji djece ženske osvojili smo 2. mjesto dok su dečki bili četvrti. U kategoriji mladeži odrađene su brze vježbe i najbrže štafete, no greške su koštale boljih plasmana. Muška mladež osvojila je treće mjesto dok su cure završile četvrte. Bez obzira na sve, ponovno smo pokazali da smo jedno od najaktivnijih društava u radu s djecom i mladeži – kazali su iz DVD-a Ribnica.

Foto: DVD Ribnica

Veliku pažnju mladim naraštajima posvećuju i u DVD-u Buševec čija su djeca također ostvarila uspješan rezultat na natjecanju.

– Na natjecanju su nastupile naše dvije ekipe i to uspješno, ekipa djeca žene osvojila je treće mjesto u konkurenciji 20 ekipa, a naša mladež muška osvojila je šesto mjesto u konkurenciji od dvadeset i jedne ekipe. Čestitamo djeci i njihovim trenerima – poručili su iz Buševca.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Čak šest ekipa izborilo je plasman na državno natjecanje na kojem će predstavljati Zagrebačku županiju. Rezultati su sljedeći.

Vatrogasna odjeljenja DVD-a Gornji Desinec u ženskoj konkurenciji i DVD-a Ostrna u muškoj osvojila su prvo.

Uz njih, na državno natjecanje plasirale su se i ženska odjeljenja vatrogasne mladeži DVD-a Ostrna i Rakitje te muška odjeljenja DVD-a Petrovina i DVD-a Ribnica.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Najbolji u kategoriji djece, uzrasta od 6 do 12 godina, bili su ženska odjeljenja DVD-a Pavučnjak, DVD-a Ribnica i DVD-a Buševec te muška odjeljenja DVD-a Velika Buna 1, DVD-a Tučenik i DVD-a Volavje.

– Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije uz pomoć Županije puno ulaže u vatrogastvo, zbog čega možemo biti ponosni na rad na svim razina. Uostalom, naša županija ima najveći broj ekipa na Olimpijadi te na državnom natjecanju, gdje postižemo zapažene rezultate na koje smo posebno ponosni – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava FOTO Odličan plasman malih vatrogasaca iz Velike Bune, Ribnice i Buševca na županijskom natjecanju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.