Prijava

Vaša prijava

Gorička badmintonašica Jelena Buchberger dobitnica Nagrade ‘Dražen Petrović’

[]

Gorička badmintonašica Jelena Buchberger, inače prošlogodišnja najbolja sportašica Grada Velike Gorice, dobitnica je ovogodišnje Nagrade ‘Dražen Petrović’ namijenjene mladim sportašicama i sportašima koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor. Slavila se 33. obljetnica utemeljenja Odbora i ujedno proslavio Hrvatski olimpijski dan.

Ovogodišnji izbor imao je dvije velike novosti – u trima kategorijama izabrana su po dva laureata/laureatkinje, a prvi put je, uz plaketu i novčanu nagradu, mladim sportaši(ca)ma dodijeljena statua Dražena Petrovića, rad akademskog kipara Nevena Bilića s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

– Posljednje dvije sezone Jelena i Roko igrali su u završnicama gotovo svakog turnira na kojem su nastupili, čime su se u jednom trenutku popeli u sami vrh svjetske juniorske ljestvice, a na turnirima redovito imali status prvih ili drugih nositelja. Ovo je veliko priznanje za njih kao sportaše, ali i naš sport. Nadamo se da će ovo priznanje biti motivacija brojnim mladim naraštajima koji dolaze, a da će Jelenu i Roka motivirati na još bolji i predaniji rad u budućnosti, te im donijeti još puno uspjeha na i izvan sportskih terena – istaknuli su iz Hrvatskog badmintonskog saveza.

Foto: Hrvatski olimpijski odbor

U kategoriji najuspješnijeg sportskog para, štafete ili posade laureatima su postali badmintonaši Jelena Buchberger i Roko Pipunić, pobjednici Europskog kupa i najbolji europski mješoviti par u prošloj godini.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo danas biti ovdje te mi je drago što smo osvojili ovu nagradu. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru što je prepoznao naš rad i naše rezultate te nam dodijelio ovu nagradu. Hvala klubu, roditeljima, trenerima reprezentacije i mom klupskom partneru i nadam se još boljim i većim uspjesima – poručila je naša uspješna badmintonašica Jelena.

U ime domaćina svečanosti, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač naglasio je u poruci dobitnicima:

– Vjerujem da će mnogi od vas postati uzori budućim sportašima, i u sportu, i u životu, kako je to bio i Dražen Petrović, a također vjerujem da ćemo barem neke od vas gledati i kao olimpijce na Igrama u Los Angelesu… – dodao je Krajač.

Čestitajući dobitnicima nagrada u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i u osobno ime, ministar turizma i sporta Tonči Glavina kazao je kako su „velika očekivanja usmjerena prema mladim sportašima, ali bez pritiska za buduće uspjehe“.

U središte izlaganja također je stavio lik i djelo Dražena Petrovića, poručivši da, poput Dražena, „svi trebaju težiti svakim danom biti bolji“.

Tradicionalno na kraju dodjele nagrada laureatima se upečatljivom porukom obratila i Draženova mama Biserka Petrović.

– Ljubav, rad, rad i rad – to bi bila Draženova poruka! – kazala je Petrović.

Ova objava Gorička badmintonašica Jelena Buchberger dobitnica Nagrade ‘Dražen Petrović’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.