Prijava

Vaša prijava

Poznat je detaljan program Oglede festivala, stižu brojni zanimljivi umjetnici i performeri

[]

Poznat je program za ovogodišnje izdanje Oglede festivala u organizaciji Štoos teatra i Galerije Galženica i uz podršku Platforme za medije i kulturu! Središte izvedbenih umjetnosti i suvremenih praksi, Velika Gorica će postati od 3. do 5. listopada.

Festival će se održati na lokacijama u Parku Plemenite Općine Turopoljske i novo otvorenom Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici. Program uključuje umjetnike i performere koji će sudjelovati u nizu interaktivnih izvedbi, od arhitektonskih šetnji do happeninga na otvorenom.

Festival se otvara u četvrtak, 3. listopada u 18 sati happeningom “Gozba” Ljiljane Mihaljević, a slijede izvedbe i performansi koji će kroz tri dana obogatiti kulturnu scenu Velike Gorice. Ove godine je Oglede festival uključen i u poznatu manifestaciju Petek na Gorice koju će svojim izvedbama upotpuniti Vice Tomasović, Nikolina Butorac, kreativna agencija Vrisak, Debatni klub Velika Gorica te Teatro Verrdi.

Uz raznovrsne performanse, predstave i umjetničke intervencije, ovogodišnja tema “Dihotomija grada” istražuje kako prostor oblikuje naš identitet i iskustvo. Posjetitelji će moći istraživati grad na potpuno nove načine, kroz umjetničke intervencije i instalacije na zanimljivim lokacijama, čime će grad privremeno transformirati u platformu za istraživanje identiteta i prostora.

 

Ova objava Poznat je detaljan program Oglede festivala, stižu brojni zanimljivi umjetnici i performeri se prvi puta pojavila na cityportal.hr.