Prijava

Vaša prijava

FOTO Prvi Gorica Open okupio 486 malih boraca! Živković: ‘Djeca stječu iskustvo, a turniri su najbolji treninzi’

[]

Tuga i sreća, suze i smijeh, emocije su to koje su se mogle vidjeti na licima malih natjecatelja na prvom karate turniru u Velikoj Gorici, a kojeg je organizirao Karate klub Velika Gorica u dvorani Srednjih škola. Ukupno se prijavilo 482 karatista i karatistica iz 46 klubova, a koji dolaze iz četiri države. Hrvatske, Austrije, Mađarske i Slovenije. Stoga, ovaj prvi ovakav turnir ima i međunarodni predznak.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Do sada smo bili organizatori državni i županijskih prvenstava, a ovo je naš prvi turnir. Imali smo dosta upita iz cijele Hrvatske zašto mi nemamo svoj turnir jer smo stvarno aktivan klub i natječemo se na brojnim turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu. Očekivali smo i nadali smo se da će odaziv zaista biti velik – rekao nam je Goran Živković, predsjednik kluba i glavni trener.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Djeca u kategorijama od cicibana do juniora, natjecala su se u dvije discipline, katama i borbama. Gorički karate klub predstavljalo je 46 natjecatelja koji su pokušali ostvariti što bolje rezultate.

– Ovakvi turniri su najvažniji da djeca stječu iskustvo. Kažu da je turnir najbolji trening. Karate u Hrvatskoj jako je razvijen i broji oko 180 klubova punopravnih članica Saveza i raspored natjecanja je doista ‘zgusnut’. O organizaciji turnira razmišljali smo duže vrijeme i na kraju se odlučili, jer kada se jednom uđe u kalendar natjecanja teško se iz njega ispadne. Trudit ćemo se svake godine biti sve bolji i bolji. Termin kada se dobije on ostaje, uz moguće pomake od nekoliko dana. Nadamo se da će u tom terminu biti i 2025. godine – dodaje Živković.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, karate ima dugu tradiciju u našem gradu još od 1986. godine. Goran, ima tu čast da obnaša funkciju predsjednika kluba, a naslijedio ju je od oca Ranka Živkovića.

1. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Spomenimo i kako je na otvorenju bio i Vjekoslav Šafranić, istinska legenda karate sporta i ujedno predsjednik Karate saveza veterana Hrvatske. On je ujedno jedan od začetnika karatea u Velikoj Gorici i osnivač nekadašnjeg Karate kluba Radnik.

– Sportašima i sportašicama želim da ostvare što bolje rezultate, i neka pobjedi najbolji. Sucima želim da objektivno sude i da ne dođe do povreda. Čestitam organizatorima i želim puno uspjeha svima na turniru – poručio je kratko Šafranić.

. Gorica open karate turnir 2024. – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Malim natjecateljima dobrodošlicu u naš grad poželio je i zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

– Izuzetno nam je drago što se ovakav turnir održava u našem gradu, jer tradicija borilačkog sporta u Velikoj Gorici je duga i bogata, a upravo je klub domaćin jedna od perjanica tog sporta. Želim vam svima uspješne nastupe, a Karate klubu čestitam na organizaciji i nadam se da će ovaj turnir postati u budućnosti tradicionalni – poručio je Karas.

Sportašima je puno uspjeha poželio i zamjenik župana Ervin Kolarec.

Ova objava FOTO Prvi Gorica Open okupio 486 malih boraca! Živković: ‘Djeca stječu iskustvo, a turniri su najbolji treninzi’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.