Prijava

Vaša prijava

Ivanova nedjelja: Turopoljska srca na Udarniku će biti kao jedno…

[]

Ova će se nedjelja, kažu prognostičari, ukazati u kišnom izdanju, jesenski tmurna, biometeorološki i ne baš osobita…

Ova će se nedjelja, kažu Velikogoričani, ukazati u duhu zajedništva, sa željom da se pomogne bližnjem, s puno duše i s otvorenim srcima… I to je, ako ćemo realno, puno važnija prognoza. Koja će biti, uvjereni smo, potpuno točna, nepogrešiva.

Ove će se nedjelje, na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, u borbi sa samim sobom i svime što ga je snašlo, 18-godišnji Ivan Ščepina iz Gradića probuditi barem malo sretniji, zadovoljniji, optimističniji… Jer, bit će ovo njegov dan, za kojeg bismo najviše voljeli da se nikad nije dogodio, ali kad već jest, kad je sudbina tako htjela, preostaje nam jedino biti u skladu s prognozama.

Zajedno, ujedinjeni, spremni pomoći onome kome je potrebno, s puno duše i otvorenih srca. Prvi korak preuzela je ekipa iz Kurilovca, njegovi nogometaši, odlučivši organizirati humanitarni turnir za nesretnog Ivana. I time na istom cilju ujediniti grad, a pogotovo sportaše. Podršku akciji dali su nogometaši Gorice, ali i Rijeke, u kojoj je Ivanov sumještanin Igor Čagalj, trener Dinama Sergej Jakirović, rukometaši Gorice, rukometašice Udarnika i brojni drugi, a nema sumnje ni da će se brojni Velikogoričani okupiti u nedjelju na Udarniku.

U planu je malonogometni turnir, nakon njega i koncert benda Zakon šutnje, a cjelokupni prihod ići će za liječenje i oporavak mladića koji je preživio tešku nesreću. Tog je kobnog dana bio na druženju s prijateljima, naravno da je i lopta morala biti tu negdje, a u jednom trenutku završila je na krovu. Ivan se penjao po nju kad je krov propao, a on pao s velike visine i zadobio teške ozljede.

Slijedila je dramatična borba za život, stanje kome, a onda i prvi koraci opravka, malim, sitnim koračićima… Otišao je Ivan tako i u toplice, gdje je utvrđeno kako će mu biti potrebna robotska neurorehabilitacija i fizioterapija koja će potrajati sljedeće dvije godine. Sve to bit će jako skupo, utvrđeni iznos je čak 250 tisuća eura, a tim povodom pokrenuta je i humanitarna akcija “12. IGRAČ”, čiji će dio biti i kurilovečki turnir, odnosno koncert.

Svi oni koji neće biti u mogućnosti doći na Udarnik, uživati u nogometu “5+1” na umjetnoj travi, a zatim i u dobroj svirci, pomoći mogu uplatom donacije na izdvojeni žiro račun Humanitarne udruge VG Legacy:

HR7224840081502032607
S opisom plaćanja: 12. IGRAČ.

Ova objava Ivanova nedjelja: Turopoljska srca na Udarniku će biti kao jedno… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.