Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci i ove godine brinuli o sigurnosti goričkih školaraca u prometu

[]

Točno je tjedan dana otkako je počela nova školska godina, a o sigurnosti goričkih učenika u prometu brinuli su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada. U suradnji s Gradom, akciju pojačanog nadzora prometa u školskim zonama organizirala je gorička Vatrogasna zajednica. Tradicija je to kaj traje gotovo jedno desetljeće.

– Preventivna akcija provedena je u cilju poticanja svijesti vozača prilikom vožnje u zonama škola te edukacije učenika o ponašanju u prometu. Prilikom provođenja nadzora prometa primijećeni su mnogi prekršaji vozača od kojih su za sigurnost djece najštetniji, a to su prekoračenje ograničenja brzine te nepropuštanje pješaka, u ovome slučaju većinom djece, na pješačkim prijelazima – istaknuli su iz Zajednice.

Foto: Gianna Kotroman/Cityportal.hr

Vatrogasci su tako svojim prisustvom i svjetlosnim signalima svojih vozila nastojali usporiti promet, ali i ukazati vozačima i pješacima na potrebu pojačano opreza na početku kao i za vrijeme školske godine.

– Zahvaljujemo se članovima postrojbi naših dobrovoljnih vatrogasnih društava na izdvojenom slobodnom vremenu. Također zahvaljujemo građanima na suradnji te poštivanju uputstava vatrogasaca na terenu. Molimo vozače, a i pješake da u školskim zonama nastoje poštivati prometna pravila te da se kreću s povećanim oprezom; što radi sigurnost, a što radi dobrog primjera našim školarcima – poručili su.

Foto: Gianna Kotroman/Cityportal.hr

Ova objava Vatrogasci i ove godine brinuli o sigurnosti goričkih školaraca u prometu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.