Prijava

Vaša prijava

Nova sezona u Galeriji Galženica: Dubravka Rakoci izlaže svoje krugove

[]

Galerija Galženica u novu sezonu ulazi izložbom jedne od najdosljednijih i zanimljivijih slikarica na hrvatskoj likovnoj sceni, Dubravke Rakoci. Ova autorica velikogoričkih korijena predstavit će se u petak 20. rujna sa svojim karakterističnim krugovima, a upravo i sama izložba nosi naziv ‘Kruženje’.

– Na pod galerije položila je jedan poveći dripping – na kojemu je, kružnim kretanjem ruke, crnu boju izlijevala na papir, stvarajući monokromne ekspresivne kružne forme, pritom stavljajući naglasak na sam proces rada. Proces kruženja se ponavlja, stvarajući koncentrične nizove krugova, nekad usmjerenije, a nekad raspršenije, sa širenjem kapljica boje prema rubovima platna, tehnički na tragu pollockovskog akcijskog slikarstva – ističe kustosica Antonia Vodanović.

Posjetitelji će moći vidjeti i pet prostornih instalacija odnosno višemetarskih kružnih akrila na platnu, kreirajući specifičnu crno-crvenu vizualnu rapsodiju na tragu totalnog ambijenta i site-specific instalacije.

– Njeni Krugovi nipošto nisu samo muzejsko-galerijski izlošci. Oni u potpunosti mijenjaju ambijent galerije, ugođaj te iskustvo prostora. Izložbeni postav u Galeriji Galženica zaokružio je njenu umjetničku praksu od najranijih (studentskih) dana do danas, prateći istovjetnu nit, ideju, formu. Stoga, ”Kruženje” kao naziv izložbe funkcionira kao složena kretnja, i u doslovnom i u prenesenom značenju – ističe kustosica Vodanović.

Izložba ostaje otvorena do 25. listopada.

 

 

 

 

Ova objava Nova sezona u Galeriji Galženica: Dubravka Rakoci izlaže svoje krugove se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Posjet Parku znanosti