Prijava

Vaša prijava

Kulturne rute Hrvatske i Turopolja tema Matičinog četvrtka na početku još jedne sezone

[]

O Kulturnim rutama Hrvatske i Turopolja bit će govora na novom izdanju Matičinog četvrtka, ovoga puta posvećenog Danima europske kulturne baštine. Naime, Ogranak velikogoričke Matice hrvatske u suorganizaciji s Gradom Velika Gorica i područnom knjižnicom Galženica, poziva na predavanje koje će održati Tatjana Horvatić, voditeljica Službe za pokretnu, nematerijalnu i etnografsku baštinu pri Ministarstvu kulture i medija RH. Horvatić je inače i predstavnica Hrvatske u Proširenom parcijalnom sporazumu za Kulturne rute Vijeća Europe i članica Upravnog odbora Proširenog parcijalnog sporazuma o Kulturnim rutama Vijeća Europe.

Inače, program Kulturne rute Vijeća Europe osnovan je 1987. godine kako bi se podigla vidljivost kulturne baštine i oblikovala svijest o zajedničkom kulturnom prostoru europskih naroda, te o njihovim zajedničkim vrijednostima.

Od ukupno 48 ruta koje su do sada certificirane pri Vijeću Europe, Hrvatskom prolazi dvadeset i jedna, a Turopoljem jedna – ruta svetog Martina, sa župom Ščitarjevo kao aktivnim članom.

– Na predavanju će biti predstavljeni razlozi i ciljevi pokretanja programa Kulturne rute Vijeća Europe, ulozi koju navedena ruta ima u kulturnom i održivom turizmu, te o načinu na koji se provodi u Republici Hrvatskoj, kao i o potencijalima kulturne baštine velikogoričkog kraja u razvoju novih kulturnih ruta – ističu iz goričkog Ogranka Matice hrvatske.

Predavanje je u četvrtak u 19 sati u Područnoj knjižnici Galženica.

 

Ova objava Kulturne rute Hrvatske i Turopolja tema Matičinog četvrtka na početku još jedne sezone se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


FOTO Plavi zmaj pobjednik u Kravarskom

Posjet Parku znanosti