Prijava

Vaša prijava

Folkloraši iz Gradića predstavit će Turopolje i hrvatsku kulturu na festivalu u Albaniji

[]

Članovi KUD-a Gradići sutra u noći odlaze na put od nekoliko stotina kilometara kako bi predstavljali kulturu i tradiciju svojeg kraja u dalekoj Albaniji na međunarodnom festivalu folklora.

Na svom putovanju, kako nam javljaju iz KUD-a stat će i u Crnoj Gorici u gradu Tivatu gdje će ih dočekati direktorica tamošnje turističke zajednice Nina Lakićević i menadžerica magistra Stasija Kaluđerović.

Bit će ovo prilika da uz Tivat, obiđu i stari grad Kotor, ali će i predstaviti svoj rad društva kroz kraći vokalno-instrumentalni sastav. Također, upoznat će se i s voditeljem tivatskog kulturno-umjetničkog društva gdje će ujedno i sklopiti prijateljsku suradnju.

Po odlasku u Albaniju gostovat će u Draču na međunarodnom folklornom festivalu, a na kojem će nastupiti društva iz šest zemalja.

– Predstavit ćemo se s nekoliko glazbenih i vokalnih brojeva iz cijele Hrvatske, a udarna koreografija s kojom ćemo se predstaviti na festivalu je Turopolje. Osim nastupa, bit će prilike posjetiti samu Tiranu i stari grad Kruju, rodno mjesto Skenderbega, njihovog nacionalnog heroja – ističu iz KUD-a.

Također članovi će posjetiti i Veleposlanstvo RH gdje će ih dočekati veleposlanik Zlatko Kramarić. Folkloraši iz Gradića kući se vraćaju 24. rujna.

Bit će to još jedno zanimljivo putovanje, puno iskustva, doživljaja i stečenih novih prijateljstava, a prije svega promocija Gradića, Velike Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatske.

 

Ova objava Folkloraši iz Gradića predstavit će Turopolje i hrvatsku kulturu na festivalu u Albaniji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.