Prijava

Vaša prijava

Napustio nas je omiljeni pedijatar: Preminuo doktor Miljenko Raos

[]

Početkom nove radne godine, početkom rujna, roditelji velikogoričke djece obaviješteni su kako ćemo u narednom razdoblju imati još jednog pedijatra manje, budući da je prestao raditi prim. dr. Miljenko Raos. Njegove su pacijente preuzele doktorice Mikulčić i Hrčak, a ubrzo se proširila i vijest kako se popularni doktor Raos bori s teškom bolešću…

Tu je bitku, nažalost, mnogima omiljeni pedijatar izgubio. Početkom ovoga tjedna, naime, stigla je vijest kako je primarijus Raos preminuo, što nam je potvrđeno iz velikogoričkog Doma zdravlja. Vijest je to koja će rastužiti velik broj naših sugrađana.

“Doktor je, profesionalan, britak i jasan. Dijete mu je na prvom mjestu iako je i nas, roditelje, naučio štošta. Djeca nemaju straha i vole doći kod njega na pregled”, jedna je od recenzija na njegov rad na stranici najdoktor.com.

“Odličan doktor sa fokusom na pacijenta – dijete, a ne roditelja”, kaže drugi komentar.

“Odličan i iskusan liječnik! Ulijeva povjerenje. Ne potiče za svaku sitnicu trčati na dodatne pretrage niti prepisivati lijekove. Dijete ne gleda prema kutijama, deklaracijama, knjigama. Ne troši puno rijeci. Starog kova”, opisuje doktora Raosa treći pacijent.

Nešto slično govore i naša osobna iskustva s liječnikom koji je godine predviđene za mirovinu spremno posvetio velikogoričkoj djeci. S obzirom na velik nedostatak pedijatara, i u jeseni života pristao je raditi, pomagati, praktički sve do posljednjeg dana, sve dok ga bolest nije shrvala, i to je dominantna misao koja se javlja u trenucima kad se od njega opraštamo.

I zato, hvala Vam, doktore Raos… I počivajte u miru.

Ova objava Napustio nas je omiljeni pedijatar: Preminuo doktor Miljenko Raos se prvi puta pojavila na cityportal.hr.