Prijava

Vaša prijava

I ove jeseni revija francuskih filmova u Retro kinu Galženica

[]

Počevši od ove subote 21. rujna pa sve do 19. rujna u Retro kinu Galženica imate priliku pogledati odabrane naslove francuske filmske produkcije u sklopu programa Rendez-vous au cinéma.
Deseta je ovo godina da se u goričkom kinu prikazuju francuski filmovi kako bi se svim filmoljupcima približila ta velika europska kinematografija.

Reviju će otvoriti nova francuska komedija “Drugi čin” kojom je otvoren ovogodišnji festival u Cannesu. Prikazat će se i klasik iz 1966., ratnu komediju u kojoj glavne uloge igraju poznati komičari onog vremena Bourvil i Louis De Funès – “Velika pustolovina”.

U prošlost će vas vratiti i remek-djelo “400 udaraca” iz 1959. koje se smatra inicijalnim ostvarenjem francuskog novog vala, a na ekranu ćete moći pogledati i jednu od najvećih filmskih zvijezda 20. stoljeća – Romy Schneider, u filmu snimljenom prema romanu “Intersection” – “Sitnice koje život znače”.

Reviju francuskog filma zatvorit će dokumentarcem dobitnice Nobelove nagrade za književnost Annie Ernaux – “Godine super osmice”.

Ulaz na sve projekcije u okviru programa je besplatan, a svaka počinje u 18 sati.

Program u suradnji s nezavisnim kinima širom Hrvatske organiziraju Hrvatski audiovizualni centar, Kino mreža i Francuski institut.

 

Ova objava I ove jeseni revija francuskih filmova u Retro kinu Galženica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.