Prijava

Vaša prijava

The Flying Dish Festival: Tri dana dobre hrane, glazbe i zabave u Velikoj Gorici

[]

Velika Gorica dobiva jedinstveni festival posvećen hrani. Prvo izdanje „ The Flying Dish festivala“ održavat će se od petka do nedjelje u Parku Plemenite općine turopoljske, a spojit će domaću i internacionalnu kuhinju.

– Ovaj festival nije samo proslava izvrsne hrane i glazbe već je to važan korak za naš grad u promicanju kulturne i gastronomske raznolikosti. Velika Gorica oduvijek je poznata po svojoj tradiciji i povezanosti s lokalnim običajima, a ovim festivalom imamo priliku obogatiti turističku ponudu i pokazati da smo grad otvoren za nove i moderne trendove – rekla je direktorica Turističke zajednice Maja Toth.

Kako ističu organizatori, festival je zamišljen kao melting-pot kultura, a posjetitelji će moći kušati kreativna gurmanska jela i raznovrsne specijalitete.

– Izaći ćemo ovdje sa šest kućica. Dvije će biti specijalizirane za pića pa će tu posjetitelji moći isprobati različite barske mješavine. Što se tiče hrane imat ćemo predstavnika Azije koji će ponuditi bao bunse, kozicama, sušijem. Imat ćemo jednu kućicu s mesnim jelima pa će tu biti raznih varijanti u spicey varijanti. Ono što rade je Meksiko sa super kombinacijama tortilja i koktela na bazi tekile. Bit će tu i jedna slatka kućica koja će predstaviti nizozemsku stroopwaflu –

…kaže Tomislav Sulić ispred organizatora. Osim vrhunske hrane, svaki dan će ponuditi i glazbene poslastice.

– U petak otvara Laura Sučec, a drugi dan u subotu predstavit će se Ivano Ljubičić sa svojim bendom dok u nedjelju nastupa Duo As. Raspored će svaki dan biti isti. Do 19 sati svirat će DJ, a od 20 sati kreće live svirka – dodaje Sulić.

Cilj je kroz cjelokupno iskustvo okupiti puno više ljudi koji će prepoznati Veliku Goricu kao destinaciju – naglasio je Stipan Rimac iz organizacijskog tima.

– Mi zapravo kroz ovaj brand gradimo jedno značenje koje privlači modernog potrošača. Svake godine planiramo nadograđivati program. Sad je trenutno takav, no imamo veće i ambicioznije planove da to bude jedan zbilja spektakl koji će se odvijati u Velikoj Gorici – dodao je Rimac te dodao kako će cijene kada je u pitanju hrana, biti pristupačne, kretat će se od 7 do 10 eura.

The Flying Dish s ponudom i programom kreće svakog dana od 17 sati.

Naslovna foto: Tom_s_frames/Bojan Zibar

Ova objava The Flying Dish Festival: Tri dana dobre hrane, glazbe i zabave u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.