Prijava

Vaša prijava

U listopadu veće plaće za goričke djelatnike u predškolskim ustanovama

[]

Djelatnicima u predškolskim ustanovama Grada Velike Gorice rastu plaće! Znatno povećanje osjetit će već u listopadu kada će im stići plaća za rujan. Kolektivne ugovore danas su u Gradskoj upravi potpisali gradonačelnik Krešimir Ačkar, Iskra Vostrel Prpić predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te Božica Žilić predsjednica Sindikata obrazovanja i medija i kulture Hrvatske.

– Mi smo od samog početka jasno komunicirali i zajedno surađivali, gdje smo rekli da ćemo vratiti zakonsku osnovu od 1. ožujka sa zaostacima te da će se krenuti prema znatnijem poboljšanju materijalnih uvjeta. Gledajući prošlogodišnje i ove pregovore više od 42 posto povećanje plaće u predškolskim ustanovama što odgajatelji i zaslužuju – istaknuo je gradonačelnik Ačkar te zahvalio svima koji su sudjelovali u pregovorima, ali i predstavnicima sindikata na dobronamjernosti i vrlo korektnoj suradnji.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Također hvala vam na tome što ste prepoznali da nam je predškolski odgoj kao djelatnost u koju ulažemo gotovo najviše novaca iz proračuna, bitna. Nitko nikada nije dovodio u pitanje složenost i kompleksnost vašeg radnoga dana koji zaslužuje da bude i adekvatno nagrađen. U konačnici mislim da svi zajedno možemo biti zadovoljni ovim potpisanim dokumentom – dodao je Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Iz Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske ističu kako su zadovoljni postignutim.

– Iz početnih stavki iz kojih smo krenuli puno smo više postigli nego što je bila početna ponuda. Ono što smo sada potpisali stvarno je jedan ulog i međusobno novo povjerenje se stvara dobre energije za dalje. Kao sindikat vrlo smo dobro upoznati s naporima gradova i općina da bi odgovorili i potrebama, ali i novom zahtjevu sukladno Uredbi o koeficijentima Vlade RH za javne službe, a koja je ove godine skočila za 30 do 50 posto ovisi kako za koju lokalnu zajednicu – naglasila je Vostrel Prpić te dodala kako svi zajedno žele održati stabilnost i kvalitetu sustava.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Božica Žilić predsjednica Sindikata obrazovanja i medija i kulture Hrvatske također je izrazila zadovoljstvo.

– Potpisivanje svjedoči da smo radili dobro i kvalitetno, da je bilo zahtjevno te da smo za sve zaposlene donijeli određeno povećanje i da je Grad Velika Gorica napravio jedan iskorak za razliku od drugih što ste radnicima dali zaostatke, a što je važna stvar. Ovdje se dugi niz godina pokazuje jedan socijalni dijalog koji se njeguje i održava. U ovom duhu i konstruktivnom dijalogu treba nastaviti i vjerujem da će svaki idući korak biti još kvalitetan pomak na dobrobit obje strane – na kraju je zaključila Žilić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava U listopadu veće plaće za goričke djelatnike u predškolskim ustanovama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.