Prijava

Vaša prijava

Marko Brdek drifta najbolje: Kući donio još jedan naslov prvaka države!

[]

Imamo svoju automehaničarsku radionu, tu i ja radim, a nakon posla se okrećem svojem trkaćem autu. I ne da mi nije teško, nego mi je to čisti užitak. Oduvijek sam u auto moto sportu, već s deset godina vozio sam karting, a kad sam prvi put vidio natjecanje u driftu, odmah sam rekao: ‘Ovime ću se baviti u životu!’, ispričao je Marko Brdek, Velikogoričanin zaljubljen u automoto svijet.

I bavi se time, jasno je odavno, vrlo uspješno. Nova potvrda očitog stigla je i ovog vikenda, u završnici sezone u kategoriji “2k24”. Marko Brdek potpuno je zasluženo došao do prvoga mjesta, koje je i proslavio nakon posljednje utrke, kao i svaki uspjeh prije njega. U ovim krugovima Marko je iznimno cijenjen, jedan je od najtrofejnijih hrvatskih vozača, pa i nije osobito iznenađenje što su mu ruku morali stisnuti i drugoplasirani Borna Lolić, i trećeplasirani Dario Skoko, i četvrtoplasirani Domagoj Mezga.

Marko nam je svojevremeno ispričao cijelu svoju priču, u videu koji je privukao ozbiljnu pozornost u svijetu hrvatskog drifta.

Doznali smo tako da automobil kojeg priprema za utrke ne smije na cestu, da ga je nemoguće registrirati, da je zvijer od 520 konjskih snaga namijenjena isključivo za utrke u driftu, disciplini u kojoj nije važno biti samo brz, nego i tehnički dobar, vješt s volanom i hidrauličnom ručnom kočnicom…

Ova objava Marko Brdek drifta najbolje: Kući donio još jedan naslov prvaka države! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.