Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Zvuci Havaja u Gradskoj upravi, a zasvirali i Škoru

[]

Uoči 22. izdanja Međunarodnog festivala tradicijskih glazbala u Buševcu, ovogodišnji gosti, grupa iz dalekih Havaja, jutros je zasvirala u Gradskoj upravi gdje su stigli na prijem. U ime gradonačelnika Krešimira Ačkara, dočekala ih je savjetnica za kulturu Vesna Župetić.

– Hvala vam što ste stigli iz tako daleke zemlje u naš grad i Buševec kako bi upoznali našu kulturu i običaje. Drago mi je što ćemo mi upoznati i vas i vašu kulturu. Ogranak je već dva desetljeća uspješan domaćin brojnim gostima iz različitih zemalja i svijeta. Znam da će učiniti sve da se ugodno osjećata u našoj sredini. Glazba i hrana su najbolji temelj za dobro druženje i kulturnu razmjenu – poručila je Župetić.

Osim što su odsvirali neke od najpoznatijih havajskih pjesama, iznenadili su obradom na ukuleleu i pjesmu Miroslava Škore ‘Ne dirajte mi ravnicu’.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, ansambl The Ahuna Ohan čine članovi obitelji, braća, sinovi i unuci, a i samo ime ansambla u prijevodu znači ‘obitelj’.

Ukulele je glavni glazbeni instrument ove male obiteljske grupe te ga diljem svijeta predstavljaju od 1998. godine uz plesnu pratnju prekrasne havajske hule i druge polinezijske plesove.

Večeras će se kratko predstaviti i na Festivalu Flying Dish, a sutra će u Buševcu napraviti pravi mali spektakl za sve posjetitelje. Osim dobre glazbe, pripremit će i svoje tradicionalno havajsko jelo, a zaplesat će i navajo ples te vas počastiti vatrenim showom s noževima.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Festival sutra počinje u 19 sati.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava FOTO/VIDEO Zvuci Havaja u Gradskoj upravi, a zasvirali i Škoru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.