Prijava

Vaša prijava

Zrinko Miličić i Saša Višak u Velikoj Gorici osvojili titulu državnih prvaka u oranju

[]

Zrinko Miličić iz Osječko-baranske županije najbolji je hrvatski orač u kategoriji plugova premetnjaka, a Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije u kategoriji plugova ravnjaka. Rezultati su to jubilarnog 20. Državnog natjecanja u oranju održanog u Velikoj Gorici.

Manifestacija je okupila najbolje orače iz 13 županija – njih 13 u kategoriji premetnjaka i 12 u kategoriji ravnjaka.

Od ostalih rezultata u kategoriji plugova premetnjaka drugi je bio Domagoj Vuk iz Krapinsko-zagorske, a treći Mijo Samardžija iz Požeško-slavonske županije. U ravnjacima drugo mjesto osvojio je David Aleksa iz Vukovarsko-srijemske, a treće Fran-Andrej Jalušić iz Međimurske županije.

David Aleksa je i najmlađi natjecatelj s tek navršenih 18. godina, a Saši Višku je ovo peta pobjeda na državnim natjecanjima.

Županijske udruge u oranju tijekom godine organiziraju županijska natjecanja, a pobjednici istih dolaze svake godine na državno natjecanje kako bi odmjerili znanje i vještine obrade tla po standardima i pravilima Svjetske oračke organizacije. Na natjecanju sude certificirani suci koji ocjenjuju 15-ak različitih karakteristika oranja uz unaprijed zadanu dubinu oranja.

Pobjednici ovogodišnjeg 20. Državnog natjecanja će predstavljati Republiku Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Češkoj

Ova objava Zrinko Miličić i Saša Višak u Velikoj Gorici osvojili titulu državnih prvaka u oranju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.