Prijava

Vaša prijava

“Šlogirao” ih za jednu minutu: Šlogar ušao, golman pogriješio, Šlogar zabio!

[]

Kao da je bilo predodređeno da bude takav, ukupno 25. ogled nogometaša Gorice i Slaven Belupa bio je malo drukčiji od drugih… Bilo je to 90 minuta prepunih detalja, jer u ovih se sat i pol nogometa ugurao po jedan poništeni gol sa svake strane, tu je i jedan poništeni penal, redali su se promašaji i vrhunske reakcije golmana, a sve to nekako je išlo u skladu s najavama. Bio je ovo, naime, sudar dvaju potpuno izjednačenih prvoligaša, jer u dosadašnja 24 ogleda upisano je po osam pobjeda jednih, osam pobjeda drugih i osam remija.

I činilo se sve do same završnice ovog krešenda da ćemo vidjeti nastavak tog niza izjednačenosti, da će i šesti put u posljednjih osam međusobnih utakmica završiti podjelom bodova, ali božica Fortuna ovoga se puta konačno osmjehnula i Goričanima. Dogodilo se to u 94. minuti, kad je golman Slaven Belupa Ivan Sušak neobjašnjivo ispustio loptu iz ruku, a to je majstorski iskoristio Martin Šlogar, koji je prije toga na terenu proveo jedva nešto više od šezdeset sekundi…

I Gorica je dobila, pobijedila, došla do druge pobjede ove sezone! Vratilo se u toj 94. minuti sve što je otišlo naopako ove sezone, a nije moralo, u džepu su tri boda koja će puno značiti uoči onoga što slijedi.

S Ivanom Banićem, do ovoga kola trećim golmanom, s Valentinom Majstorovićem u ulozi napadača u paru s Markom Kolarom, ali i bez kartoniranog Merveila Ndockyta, Gorica je od prve minute pokušala nametnuti svoj ritam. I radila je to prilično dobro u prvih 20-ak minuta, nekoliko puta vidjeli smo lijepe kombinacije u sredini, a u 13. minuti Sušak je čudesno iščupao Kolarove “škarice” koje su išle u rašlje.

Prva situacija s prizvukom bizarnog dogodila se u 15. minuti, kad je Gorica povela, ali samo na kratko. Jedna svijeća u kaznenom prostoru padala je na gol-liniju, pao je i golman Sušak, u blizini je bio i Leš, a sudac Terzić gol je priznao. Išao je, naravno, situaciju provjeriti na VAR-u, jer bio bi ovo jedan od najbizarnijih golova dugo viđenih, da bi nakon pregledavanja snimke odlučio kako je Leš ipak napravio prekršaj. I gola nema.

Zaprijetio je Slaven jedanput prije toga, pa jedanput nakon toga, a novi posao za VAR stigao je u 28. minuti. Ovoga puta sudac Terzić nije na prvu vidio razloga za pokazati na bijelu točku nakon duela Agbekpornua i Kolara, da bi nakon pregledavanja situacije promijenio mišljenje. Kapetan Jurica Pršir, i ovoga puta (po)najbolji igrač Gorice, sigurno je realizirao jedanaesterac i doveo Goricu u vodstvo.

Međutim, tu se negdje Gorica krenula gasiti. A kazna je stigla ekspresno. Ne preko Grgića u 29. minuti, ali zato jest već u 30., kad je Martinović pogodio za 1-1. I opet krajnje neobična situacija, jedan nedosuđeni prekršaj na Kolaru na protivničkoj polovici, brza lopta naprijed i duel iz kojeg je napadač Slavena izašao kao uspješniji od braniča Gorice.

Samo četiri minute poslije gosti su opet zabili, Martinović je opet zabio, ali ovoga puta suci su pokazali zaleđe. Nakon čega se, naravno, osjetio kolektivni uzdah olakšanja na stadionu, jer potpuni preokret u samo četiri minute ipak se nije dogodio. Ništa se konkretno nije dogodilo ni do kraja poluvremena, da bi u nastavku nešto bolje reagirala Gorica. Sve dok opet nije došlo vrijeme za neobične situacije.

Igrala se 60. minuta kad je lopta krenula na svoj put po kaznenom prostoru Gorice, odbijala se i na kraju došla negdje između Banića i Dolčeka, obojica su završili na travnjaku nakon sudara, a sudac Terzić pokazao je na bijelu točku. Opet je, međutim, išla VAR provjera, dugo se gledala ta situacija, da bi na kraju presuda glasila: zaleđe, ništa od penala!

Martin Šlogar nije mogao izabrati bolji trenutak za prvijenac u dresu Gorice… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U preostalih pola sata za nijansu više pokazao je Slaven, no nije tu bilo velikih šansi. Utakmica se smirila, doista je sve izgledalo kao da će završiti podjelom bodova, a onda je Sušak dao ruku pomoći. Nije bilo nelogično zapitati se čemu uopće izmjena u 93. minuti, u kojoj je Šlogar zamijenio Pajazitija, ali gol u 94. ponudio je savršeno objašnjenje…

Emotivno su igrači Gorice proslavili ovu važnu pobjedu, jer velika je razlika ići dalje sa šest ili osam bodova, s pobjedom ili s remijem. Ovako će Goričani s tri nova boda dočekati gostovanje kod Lokomotive, koja je na tri boda manje od sedmoplasirane Gorice i na jednom više od i dalje posljednjeg Slaven Belupa.

Nakon “lokosa”, drugo uzastopno gostovanje odvest će Goričane u Varaždin, a zatim stiže Istra. S ovom pobjedom, pogled prema tim izazovima puno je ljepši…

Ova objava “Šlogirao” ih za jednu minutu: Šlogar ušao, golman pogriješio, Šlogar zabio! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.