Prijava

Vaša prijava

‘Kao što vidite, dovoljna mi je jedna minuta i jedan dodir da zabijem’

[]

Dva dana nakon što je trebala biti odigrana po prvotnom planu, na terenu neusporedivo boljem nego što je to bio slučaj u subotu, Gorica je dočekala Slaven Belupo i – uzela sve! Uz dozu sreće, ali i na račun želje, upornosti, borbenosti… Sve tri nabrojane kategorije posebno su se očitovale u 94. minuti, kad je golmanu Ivanu Sušku lopta ispala iz ruku, a Martin Šlogar briljantno je reagirao i poslao je u mrežu za drugu pobjedu u sezoni.

– Naravno da sam sretan, prije svega zbog tri boda. Slaven Belupo je imao inicijativu u završnici, treba i to priznati, ali tri boda ovoga puta su ostala u Velikoj Gorici i moramo biti zadovoljni. Došli smo do jako važne pobjede i svi smo nakon nje puno pozitivniji. Okrećemo se novom izazovu i opet idemo na tri boda, nema druge – govorio je Šlogar sa smiješkom kojeg nije mogao sakriti ni na sekundu.

A kad smo već kod sekundi, od njegova ulaska u igru do gola za pobjedu prošlo ih je manje od šezdeset…

– Ma dovoljna je meni minuta vremena i jedan dodir da zabijem! – ispalio je neočekivani junak, ponovno uz smiješak.

– Ja sam ovoga puta ispao junak, sljedeći put to će biti netko drugi, ali važno je da smo svi tu da radimo i da se međusobno podržavamo. I da ne stanemo na ovome. Bit će do subote dovoljno vremena da se pripremimo za Lokomotivu, a uz novu dozu pozitive koju smo dobili ovom pobjedom idemo dalje istim putem. Željni smo novih pobjeda, nećemo na ovome stati. Idemo dalje! – poručio je Šlogar.

A onda je mikrofone preuzeo trener Rajko Vidović, svjestan koliko je velik ulog donosila ova utakmica.

– Jako zahtjevna i teška utakmica s psihološke strane, pogotovo nakon dva vezana poraza. Dobro smo se pripremili, momci su cijeli tjedan radili dobro, a i otvaranje utakmice bilo je dobro. Uspjeli smo zabiti i gol, a onda se dogodilo ono što nam se već događalo, da smo lagano primili gol za izjednačenje. Na poluvremenu smo se dogovorili da ne smijemo odustati, jer ovo su utakmice koje vrijeme duple bodove. I u drugom poluvremenu smo bili korektni, iako je u zadnjih 20-ak minuta Slaven preuzeo inicijativu i bio bolji. Ali tako to ide u nogometu, ako ne realiziraš svoje situacije, dođe kazna, što se njima i dogodilo. Za nas velika sreća da smo u toj 94. minuti zabili gol za pobjedu koja nam puno znači. Donijela nam je tri boda, ali i mir u pripremi za Lokomotivu u subotu, jer bit će i to vrlo zahtjevan protivnik – kazao je Vidović.

I nije ova pobjeda važna samo zbog onoga što se bilo, nego i zbog onoga što će biti. Gorici slijede dva gostovanja zaredom, nakon Kranjčevićeve će se ići i u Varaždin, a zatim stiže Istra 1961, prije novih ogleda s Osijekom i Dinamom.

– Velika četvorka je ipak svijet za sebe, to su kvalitetnije momčadi i za nas su te utakmice samo bonus. Međutim, imamo se čemu nadati u ovim i ovakvim utakmicama, to su sve protivnici s kojima možemo igrati i tražiti bodove, iako to nije nimalo lagano. I Slaven je odlična momčad, morali smo se jako namučiti, ali to su te utakmice – zaključio je trener Gorice.

Ova objava ‘Kao što vidite, dovoljna mi je jedna minuta i jedan dodir da zabijem’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.