Prijava

Vaša prijava

Trenirao Gvardiola i Šutala, a sad će trenirati nogometašice Gorice!

[]

Nakon što je Stefan Rajić odlučio prihvatiti ponudu iz Maksimira i preuzeti klupu ŽNK Dinama, u problemima su se naši u ŽNK Gorici, koja je hitno morala pronaći novo rješenje. Privremeno je uskočio Adis Hošić, pod njegovim vodstvom, remijem kod ŽNK Splita, osvojen je i prvi bod u iznimno zahtjevnoj sezoni, ali potraga za novim trenerom i dalje je trajala. Okončana je početkom ovoga tjedna, taman na vrijeme da se pripremi domaći ogled s Hajdukom.

Novi trener postao je, dakle, 41-godišnji Mario Ćorić, talentirani mladi stručnjak za kojeg bismo tek mogli čuti. Zasad o njemu ne znamo previše, osim onoga što su s javnošću podijelili iz kluba.

“Stiže nam novi trener, Mario Ćorić, čovjek koji je trenirao talente poput Joška Gvardiola, Josipa Šutala i mnogih drugih nogometnih zvijezda! Osim što je vrhunski trener, iza sebe ima i bogatu igračku karijeru, tijekom koje je nastupao za klubove poput GNK Dinamo, CD Xerez u Španjolskoj i Slaven Belupo. Sretni smo što nam sad donosi svoje znanje i strast na našu klupu! Čak i kad nema loptu pod nogom, zrači taktikom i strategijom!”, riječi su kojima je predstavljen novi trener naših nogometašica.

Dostupni podaci kažu da je 191 centimetar visoki Splićanin počeo svoj nogometni put u pogonu RNK Splita, nakon toga prošao i školu zagrebačkog Dinama, da bi korpulentni napadač svoje mjesto podo suncem nastavio tražiti kroz austrijske klubove Rankweil i Gratkorn, kao i kroz žrnovnički Mosor, zaprešićki Inter, Zelinu te zagrebačke klubove HAŠK i Šparta Elektra.

Najveći dio trenerske karijere proveo je u omladinskom pogonu Dinama, gdje je sudjelovao u razvoju nogometnog “monstruma” Gvardiola i suigrača mu iz reprezentacije Šutala, a otisnuo se i u Saudijsku Arabiju, u tamošnji Al Fateh, u koji je došao i nešto prije bivšeg izbornika Slavena Bilića i njegova stožera.

– Bio sam prvi koji je došao u Al Fateh, u startu sam preuzeo U13 momčad. Krenuo sam jako dobro, pobjeđivali smo i igrali odličan nogomet i protiv najjačih saudijskih klubova, bili su zadovoljni u klubu, pa sam dobio novi ugovor i vrlo brzo došao do U17 momčadi – prepričao je svoje iskustvo iz Azije novi trener nogometašica Gorice.

Put ga je sad doveo i do Turopolja, gdje će pokušati ispisati nove stranice zanimljive trenerske priče. Neće mu biti lako, Goričanke su krenule u prvenstvo s tri uvjerljiva poraza i tim remijem u Splitu, a put do osiguravanja ostanka u ligi, što će biti jedini cilj, još je prilično dugačak…

Ova objava Trenirao Gvardiola i Šutala, a sad će trenirati nogometašice Gorice! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.