Prijava

Vaša prijava

Poznati ilustrator Zdenko Bašić predstavit će svoj rad na Matičinom četvrtku

[]

Novo izdanje Matičina četvrtka bit će itekako zanimljivo. U goste stiže poznati ilustrator Zdenko Bašić, inače idejni autor Perunfesta i Muzeja zaboravljenih priča u Zagrebu.
Zdenko će sutra u Područnoj knjižici Galženica predstaviti svoj rad. Ovaj nagrađivani autor, uz ilustriranje, bavi se animiranim filmom i režijom.

Svoje ilustracije je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. On je pisac koji piše neobične priče o starim gradovima i kaštelima koje prate mitovi, legende, tajne i predaje koje se prenose s koljena na koljeno među lokalnim stanovništvom.

U suradnji s Muzejom Turopolja 2017. organizira prvi “Perunfest”, festival zaboravljenih narodnih priča i predaja, a za novootvoreni Muzej Zaboravljenih Priča u Zagrebu, kažu da je kuća čudesa iz hrvatskih narodnih predaja, jedinstveno mjesto gdje se bogata nematerijalna baština Hrvatske predstavlja kroz autorski koncept Zdenka Bašića.

Uz Bašića, sugovornica na ovom zanimljivom događanju bit će gorička savjetnica za kulturu Vesna Župetić.

Druženje počinje sutra u 19 sati u Područnoj knjižnici Galženica.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ova objava Poznati ilustrator Zdenko Bašić predstavit će svoj rad na Matičinom četvrtku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.