Prijava

Vaša prijava

U subotu se trči 7. Memorijalna utrka u sjećanje na goričke branitelje

[]

Želeći održati sjećanje na one koji su položili svoje živote za slobodnu nam Hrvatsku, ali i kao trajnu zahvalu, gorička HVIDRA i ove godine organizira, u subotu 5. listopada, sedmu po redu Memorijalnu utrku. Iz udruge ističu kako utrka nije natjecateljskog karaktera i svi u njoj mogu sudjelovati, ovisno o svojim mogućnostima. Trči se 36,8 kilometara, a staza čiji je start na mostu u Pokupskom je podijeljena na dvije dionice.

– Prva dionica trči se od Pokupskog do Kvaravrskog, a druga do spomen obilježja Golubica u Velikoj Gorici. Imamo nekoliko zainteresiranih trkača koji će pretrčati cijelu dionicu. Svoj dolazak je  potvrdilo oko 40 trkača iz nekoliko maraton i atletskih klubova, ali i rekreativci. Među njima je i aktualni hrvatski rekorder u polumaratonu Drago Paripović, ali i jedan od najpoznatijih ultramaratonaca Branko Šubić – istaknuo je Slavko Tolić iz HVIDRA-e.

Cijelu trasu će osiguravati policija, kao i članovi goričke Udruge.

– Bez obzira na vremenske uvjete utka se neće odgađati već će se provesti kako je planirano. Pozivam sve naše sugrađane koji žele sudjelovati na utrci da nam se pridruže jer utrka se ne trči na vrijeme već kako tko može, ali bitan je naum i da se održi sjećanje na naše velikogoričke branitelje – dodao je Tolić i naglasio kako se svi zainteresirani mogu javiti na broj 098 821 933

Nakon dolaska trkača u Veliku Goricu predviđeno je polaganje vijenaca kod Golubice oko 13 sati.

 

Ova objava U subotu se trči 7. Memorijalna utrka u sjećanje na goričke branitelje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.