Prijava

Vaša prijava

Dođite na ‘Gozbu’: Raskošan stol, hrana i piće čekaju vas u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja

[]

Festival Oglede pozivaju vas večeras na ‘Gozbu’. U Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja na adresi Šetalište Franje Lučića 15 bit će raskošno postavljen švedski stol s puno hrane i pića koji će biti ponuđeni posjetiteljima. Riječ je o umjetničkoj instalaciji autorice Ljiljane Mihaljević koji je zapravo rebus – metafora suvremenog društva u kojem prevladava oku vidljivo obilje koje nije dohvatno svima.

No u svemu postoji i jedna ‘caka’. Stol je dužine šest i visine 1.80 metara pa je hrana izvan dohvata ruke i posjetitelj moraju naći način kako da se domognu ukusnih zalogaja.

U suvremenom potrošačkom društvu pružaju nam se brojne mogućnosti da iskoristimo ponude koje se prostiru pred nama. Taj raskošni stol je svima ponuđen, ali samo se najspretniji mogu domoći njegova sadržaja. Svi imamo uvid u njegovu ponudu, ali mnogi i uz tu ponudu ostanu gladni, jer, kao što znamo, stol je prilično visok, gotovo nedohvatan.

Foto Ante Lucić

– Gozba je na neki način psiho-socijalni pokazatelj snalažljivosti pojedinca (publike) u svladavanju prepreka (visina stola) da bi došao do željenog cilja ( hrana i piće) te kako se kulturološka uvjetovanost prostora u kojem živi odražava na njegovo ponašanje – ističu organizatori.

Ovom izvedbom ujedno i počinje drugo izdanje Oglede festivala, a organizatori poručuju da će se program festivala održati prema planiranom, ali će se mijenjati lokacije događanja zbog kiše. Stoga ih pratite na njihovim društvenim mrežama i službenoj stranici festivala.

Večerašnja gozba počinje u 18 sati.

Foto Kan

Ova objava Dođite na ‘Gozbu’: Raskošan stol, hrana i piće čekaju vas u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.