Prijava

Vaša prijava

Napustio nas je Željko Domitrović – Beli legenda Udarnika i Radnika

[]

Jutros je u 61. godini života, nakon duge i teške bolesti preminuo Željko Domitrović – Beli. Bio je legenda turopoljskog nogometa koja je ostavila neizbrisiv trag, a pod njegovim trenerskim vodstvom stasale su brojne generacije nogometaša.

Željko Domitrović rođen je 17. prosinca 1963. godine u Velikoj Gorici. A evo što je o njemu zapisano u ‘Leksikonu velikogoričkog športa’ autora Davora Štubana.

”Kurilovečki dečko breških korijena, počeo je igrati 1975. godine u matičnom Udarniku u selekciji pionira. Ubrzo prelazi u istu selekciju Nogometnog kluba u Zagrebu u Kranjčeviću i tamo se igrački školuje do 1979. godine kada se opet vraća kući.

Prvi seniorski iskorak na više i bolje uslijedio je 1984. godine kada potpisuje za NK Radnik gdje ostaje gotovo deset godina. U prvoj i povijesnoj prvoligaškoj sezoni velikogoričkog kluba, u sezoni 1992./1993., Domitrović zabija 2 gola u 11 nastupa, jedan od njih i Ladiću u Maksimiru. U nastavku karijere igrao je i za petrinjsku Mladost, NK Hrašće, kraće vrijeme i u Njemačkoj, zatim za Sesvete i Napredak iz Velike Mlake.

Uspješnu i prepoznatljivu karijeru priveo je kraju u Radniku, a definitivno završio u svom Kurilovcu. Po završetku karijere uspješan je bio i kao trener, a u trenerskom stažiranju prvo vodi kadete i juniore Radnika, dok je u dva navrata i trener seniorske momčadi, pri čemu se pamti ulazak (povratak) Radnika u Treću HNK u sezoni 2005./2006. ” – stoji u sportskoj publicistici.

Iza njega je ostala ožalošćena supruga Sanja, inače bivša rukometašica s kojom ima dvojicu sinova Tomislava i Krešimira. Svoj radni vijek proveo je kao djelatnike Zračne luke Zagreb, a spomenimo i kako je 2007. godine izabran za najboljeg nogometnog trenera Velike Gorice u izboru Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice.

Posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak 7. listopada na groblju u Kušancu u 13 satu.

Ova objava Napustio nas je Željko Domitrović – Beli legenda Udarnika i Radnika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.