Prijava

Vaša prijava

Ružičasta povorka proći će gradom i podsjetiti na važnost prevencije protiv opake bolesti

[]

Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke, stoga se diljem svijeta održavaju javnozdravstvene akcije s ciljem podizanja svijesti o raku dojke te važnosti ranog dijagnosticiranja i liječenja ove bolesti, što poboljšava ishode izlječenja i preživljena.

Kako bi podsjetili žene, ali i muškarce o važnosti ranog otkrivanja te bolesti Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije već 20 godina svake prve subote u listopadu obilježavaju Dan ružičaste vrpce.

– Prvih godina to smo obilježavali u Zagrebu, a onda smo shvatile da mi to možemo organizirati same s obzirom da se Udruga bitno proširila. Kako nam je sjedište Udruge u Velikoj Gorici tu i organiziramo akciju – istaknula je predsjednica Udruge, Đurđa Dehin.

I ove godine članovi i članice, prijatelji i simpatizeri okupit će se sutra oko 9 sati ispred sjedišta udruge u Velikoj Gorici odakle će krenuti u simboličnu šetnju gradom, Zagrebačkom ulicom pa sve do Pučkog učilišta. Nosit će kao i obično prigodne ružičaste vrpce koje će ovoga puta zamijeniti bedževi, ali i kišobrane.

Osim toga 15. listopada, predsjednica Dehin, najavila je i tribinu u Pučkom otvorenom učilištu.

– Predavanje ćemo organizirati u suradnji s Medicinskim centrom Gorica i goričkim Rotary klubom, a tema govorit će se o prevenciji raka dojke. Stoga ovim putem pozivam sve žene da dođu i odvoje sat vremena kako bi čule vrijedne informacije koje se tiču njihova zdravlja – ističe predsjednica Dehin.

Ova objava Ružičasta povorka proći će gradom i podsjetiti na važnost prevencije protiv opake bolesti se prvi puta pojavila na cityportal.hr.