Prijava

Vaša prijava

Adrenalin i kesteni – za vikend Tur Challenge Buševec

[]

Tradicionalno početkom listopada Udruga Moj Buševec organizira kestenijadu i jedinstvenu atrakciju – utrku traktor kosilica. Vikend pred nama „pomazit“ će vremenska prognoza koja za ovu nedjelju najavljuje pretežno sunčano vrijeme, tako da nedjeljno poslijepodne iskoristite za dolazak u Buševec. Sve će se odvijati na Trgu seljačke sloge od 15 sati.

– Ovo je 11. godina kako organiziramo Buševsku kestenijadu i sve je spremno! Nabavili smo oko 200 kilograma kestena koji je ove godine odlične kvalitete, a znamo da uz to ide i tradicionalni jesenski napitak – mošt. Radimo ga sami, počevši od berbe grožđa, zato dođite i degustirajte. – pozvao je predsjednik Udruge Danijel Rožić.

No, osim uživanja u plodovima jeseni, članovi udruge i ove su godine, paralelno s kestenijadom, pripremili adrenalinski izazov – jedinstvenu utrku traktorskih kosilica – šesti TUR Challenge, koji počinje u 16 sati.

– Svake godine ova specifična utrka okupi sve veći broj natjecatelja, ali i gledatelja, jer su utrke na standardnim traktorskim kosilicama zaista prava rijetkost. Sat vremena ranije natjecatelji prolaze kvalifikacije u kojima svaki prolazi stazu pojedinačno i mjeri se vrijeme prolaska kruga na temelju čega se određuje startna pozicija. Kako bi utrka bila „fer“, pravilo je da najsporiji traktor ima prvu startnu poziciju a onaj s najkraćim vremenom prolaska kruga u kvalifikacijama, utrku starta na zadnjoj poziciji. – objasnio je Rožić.

Ako i vaša kosilica stoji u garaži i u niskom startu čeka košnju trave, u međuvremenu joj zaposlite kotače u utrci – i možda je pehar ove godine baš vaš! Prijave za TUR Challenge su u tijeku, a bit će moguće i na dan utrke.

Ova objava Adrenalin i kesteni – za vikend Tur Challenge Buševec se prvi puta pojavila na cityportal.hr.