Prijava

Vaša prijava

Trkačica Vedrana Janjić drži vodstvo u Hrvatskoj cestovnoj ligi

[]

Sjajne vijesti stižu iz Maraton kluba Velika Gorica! Gorička trkačica Vedrana Janjić, nakon trinaest održanih utrka u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi na prvom je mjestu pojedinačnog poretka žena. U ekipnom poretku, Maraton klub Velika Gorica i dalje drži treće mjesto među 45 klubova.

– U Hrvatskom atletskom savezu ekspresno su zbrojili bodove nakon Srakarsko-svibovečkog cenera, utrke u Sračincu koja je bila 13. kolo lige, pa sad imamo tablicu koja nam donosi vijest koju već dugo čekamo – Vedrana Janjić je na prvom mjestu. S dva odlična nastupa na posljednje dvije utrke, četvrtim mjestom na Varaždinskom polumaratonu i petim mjestom na utrci u Sračincu, Vedrana je sakupila dovoljno nastupa i dovoljno bodova da izbije na vrh bodovnog poretka. S devet nastupa Vedrana je skupila 634 boda, a drugoplasirana Silvana Kljufas (UMK Mazator) ima 588 bodova iz jedanaest nastupa. Prema pravilniku HACL, boduje se deset najboljih nastupa u ligi, pa će Vedrana osvojiti pune bodove na još jednoj od narednih utrka i tako još više povećati vodstvo – ističu iz Maraton kluba.

U Sračincu je odlično trčala i Jasminka Zvonar, kojoj je to bio peti nastup ove sezone, a s novim bodovima drži 12. mjesto ukupno u ženskoj konkurenciji i drugo mjesto u kategoriji M55. U muškom pojedinačnom poretku lige, najbolji klupski trkač je Josip Martinović, koji nakon sedam nastupa drži sedmo mjesto ukupno i prvo mjesto u kategoriji M40. Sedam nastupa ima i Marijan Malčević, koji je na 18. mjestu ukupnog poretka i treći u kategoriji M45.

– U poretku ekipa, dečki su na osmom mjestu, a cure na trećem, a u ukupnom zbroju bodova Maraton klub Velika Gorica je na trećem mjestu od 45 klubova koji su ove godine sudjelovali u ligi – dodaju iz kluba.

Sljedeća utrka lige bit će za tjedan dana Zagrebački maraton, a utrka će se bodovati i kao Prvenstvo Hrvatske u maratonu.

Ova objava Trkačica Vedrana Janjić drži vodstvo u Hrvatskoj cestovnoj ligi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.