Prijava

Vaša prijava

Policija će cijeli tjedan kažnjavat vozače zbog mobitela ili pojasa

[]

Na području Policijske uprave zagrebačke od sutra pa sve do nedjelje 13. listopada, djelatnici prometne policije provest će akciju u kojoj će fokus biti na nepropisno korištenje mobitela, ali i sigurnosnog pojasa.

Ova akcija “Focus on the Road – distrakcija” se održava u svim zemljama Europske unije, a provodit će se ciljane aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama s posebnim naglaskom na provedbu akcije u srijedu, 9. listopada.

Tada će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nepropisnog korištenja mobitela, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i nepropisno korištenje dječjih sjedalica.

– Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, provjeravat će se ispravnost vožnje putnika na stražnjim sjedalima kao i prijevoz djece – ističu iz policije.

S ciljem sprječavanja teških prometnih nesreća s mogućim najtežim posljedicama, zagrebačka policija upozorava vozače i putnike da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, a time i izbjegnu plaćanje novčane kazne za prometni prekršaj.

Foto:Pexels/Peter Fazekas

Ova objava Policija će cijeli tjedan kažnjavat vozače zbog mobitela ili pojasa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.