Prijava

Vaša prijava

FOTO Mraclinci ispekli rakiju, obnovili tradiciju i pritom se dobro zabavili

[]

Da se očuva i obnovi jedna od starih tradicija u selu, brojni Mraclinci, njihovi prijatelji i gosti okupili su se u subotu u i kod društvenog doma na paljenju rakije. Novo izdanje Dučecovih spelancija, iako održano u zatvorenom prostoru, nije zaostalo za spelancijama od prijašnjih godina, ističu organizatori.

– Iako smo bili u zatvorenom prostoru atmosfera je bila itekako dobra, a jedan od slogana bio je ‘Rakia connecting people’. U gradnji toga ozračja posebno ističemo našega kazandžiju Kikija Galekovića i njegove asistente, a ne smijemo zaboraviti ni osobit doprinos što ga dugujemo našim ovogodišnjim gostima, KUD-u Putalj iz Kaštel Sućurca, koji su nas uputili u folklornu baštinu gradskih mediteranskih sredina, što je svojevrsno osvježenje uobičajenog programa Paljenja – ističu iz Dučeca.

Foto: KUD Dučec

Uz goste iz Kaštel Sućurca na pozornici doma nastupili su i najmlađi članovi KUD-a Dučec kojima je ova priredba bila jedna od prvih nastupa.

– Vjerujemo da će ova suradnja folkloraša ići putem koji su već davno utabali mraclinski i kaštelanski vatrogasci – ističu organizatori.

Svi posjetitelji mogli su iz prve ruke isprobati tek friško paljenu rakiju, ali i ostale domaće gastro delicije koje su pripremili vrijedni domaćini.

Foto: KUD Dučec

Foto: KUD Dučec

Foto: KUD Dučec

 Foto: KUD Dučec

Foto: KUD Dučec

Foto: KUD Dučec

Foto: KUD Dučec

Foto: KUD Dučec

Ova objava FOTO Mraclinci ispekli rakiju, obnovili tradiciju i pritom se dobro zabavili se prvi puta pojavila na cityportal.hr.