Prijava

Vaša prijava

FOTO Jesenska nedjelja u Buševcu uz kestene i utrku traktor kosilica

[]

Nakon kišovitog razdoblja, polusunčana, ali suha nedjelja, izvukla je brojne mještane Buševca i obitelji s djecom na 11. Buševsku kestenijadu i 6. Utrku traktor kosilica. Za ovu prigodu, i ove su godine kesteni stigli iz Topuskog doznajemo od Danijela Rožića, predsjednika Udruge Moj Buševec i organizatora događanja.

– Ove smo godine pripremili 170 kilograma kestena, ali s obzirom na to da je uvijek navala svake godine povećavamo broj. Grožđe je bilo odlično pa je i mošt dobar, jako je sladak i zadovoljni smo njime, ali ga je manje. Imamo ga 80 litara pa nećemo imati dovoljno vina za naš Božić u Rožincu, ali snaći ćemo se – ističe Rožić te dodaje:

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Nakon 11 godina, plan nam je da sve prebacimo na drugi vikend u listopadu. Vrijeme nam je sad bilo loše, nismo znali do zadnjega hoće li se Kestenijada održati ili ne. Kesteni ne mogu stajati dva ili tri tjedna, oni moraju biti friški, a mošt bi nam otišao već u vino. Srećom, vrijeme nas je ipak poslužilo. Vidjet ćemo iduće godine, uzet ćemo možda 200 ili 300 kilograma kestena, jer nas ljudi uvijek pitaju nakon manifestacije, imamo li ga. Nismo OPG, već mala udruga koja kestene približava u Turopolju – kroz smiješak nam kaže Rožić.
Ove je godine pobjedu u utrci traktor kosilica odnio Antonio Detelić, drugi je bio Borna Sever, a treći Ivica Vrban.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Utrku smo malo promijenili ove godine. Uvijek su se odvajali neki koji su bili brži, imali su traktore, a drugi nisu mogli doći u prvi plan. Sada smo napravili tako da vozači voze na istoj traktor kosilici tri kruga pa da vidimo koji ima najbolje vrijeme. Na ovaj način svi imaju jednaku šansu da pobijede – dodaje Rožić.

Oni najmanji isto su dobili priliku natjecati se na Baby Tur Challengeu koji je organizira Klub mladih moj Buševec. Spretnost i brzinu pokazali su u vožnji malih traktora na pedale, a prvo mjesto pripalo je Mihaelu Čunčiću, drugi je bio Jakov Rožić, a treći Fran Katulić.

 

Ova objava FOTO Jesenska nedjelja u Buševcu uz kestene i utrku traktor kosilica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.