Prijava

Vaša prijava

Gorica protiv Krune Simona: Teška ozljeda kao loša uvertira u novo prvenstvo

[]

Početak novog prvenstva u Prvoj ligi, drugom rangu hrvatske košarke, sve je bliže, a košarkaši Gorice otvorit će ga u nedjelju od 16 sati, gostovanjem u Zadru kod Jazina. Međutim, akcija je već u tijeku! Goričani se za start prvenstva pripremaju kroz natjecanje u Kupu, u kojem zasad guraju jako dobro. Prvo je s uvjerljivih 114-80 pala Krapina, a u četvrtfinalu regionalnog Kupa nakon produžetka i zagrebačka Mladost. Završilo je 89-79, uz 20 koševa dobrog starog Ante Mašića, čime je izboreno polufinale.

U njemu će Goricu u četvrtak u 19.30 sati čekati košarkaši Samobora, prošle sezone četvrte momčadi lige, ali i protivnika koji nikako ne leži Goričanima. Prošle sezone Samobor je dobio sva tri okršaja s Goricom, uključujući i finale Kupa u regiji Centar, ali i oba prvenstvena ogleda. Ovoga puta susreću se na ulasku u novo prvenstvo, s jedne strane bit će renovirana Gorica, a s druge osnaženi Samobor…

Samoborce i dalje predvodi veliki Kruno Simon, legenda hrvatske košarke, a ozbiljni prvoligaški igrači bili su i Mandalinić, Šuvak, Rađa… Gorica je, pak, ostala bez Porobića, Klepe, Frana Došena, Oštrića i Gunjine, a bit će i bez Kristijana Šutala, koji se oporavlja od ozljede pete, kao i bez jednog od najvećih pojačanja iz ovoga ljeta, 31-godišnjeg Mateja Buovca. Nažalost, Buovac se teško ozlijedio, u pitanju su križni ligamenti koljena, i za njega je ova sezona završena i prije nego što je počela.

Zbog svega toga, Samobor će biti izuzetno težak zadatak za momčad predvođenu kapetanom Antom Mašićem, u kojoj su i dalje Frano Miloloža i Lovro Došen, a kao prinove/pojačanja stigli su Leon Kalinić, Jan Kroflin, Kristijan Validžić, Borna Dramalija i Luka Vargek.

– Bez obzira na to što nema Šutala i Buovca, očekujem da će moja momčad odigrati maksimalno angažirano. Za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo, no od svojih igrača u svakoj utakmici očekujem da budu sto posto koncentrirani i daju sve od sebe – rekao je trener Damir Miljković, koji je na klupi naslijedio Mirona Češkića.

Priliku će i u ovoj i svim sljedećim utakmicama dobivati i domaći klinci poput Mudrinića, Baričića, Ninića i Dragojevića, a kako će sve to skupa otprilike izgledati, doznat ćemo u četvrtak od 19.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Prođu li i Samobor, Goričani će u finalu Kupa Krešimira Ćosića – Regija Centar igrati protiv KK Zagreba.

Ova objava Gorica protiv Krune Simona: Teška ozljeda kao loša uvertira u novo prvenstvo se prvi puta pojavila na cityportal.hr.